G4Media.ro

Spania extinde restricțiile pentru călătorii care sosesc din Regatul Unit, până în…

Spania extinde restricțiile pentru călătorii care sosesc din Regatul Unit, până în 2 februarie

Guvernul spaniol a anunţat marţi că va extinde cu încă două săptămâni restricţiile pentru călătorii care sosesc din Regatul Unit cu avionul şi pe mare, din cauza „incertitudinilor” persistente cu privire la tulpina noului coronavirus, realtează Agerpres.

Ca excepţie, este permisă intrarea în ţară din Regatul Unit doar a persoanelor care locuiesc în Spania şi Andorra. Măsura se aplică până pe 2 februarie, a declarat guvernul de la Madrid într-un comunicat.

Spania a decis, ca multe alte ţări europene, să aplice aceste restricţii la sfârşitul lunii decembrie ca răspuns la temerile ridicate de descoperirea unei tulpini mai contagioase a virusului în Regatul Unit. Măsura urma să dureze doar două săptămâni, dar este extinsă acum pentru prima dată.

Potrivit comunicatului de presă, rămân „unele incertitudini” cu privire la amploarea răspândirii noii tulpini a SARS-CoV-2, ceea ce justifică prelungirea restricţiilor.

„Situaţia epidemiologică a continuat să se înrăutăţească în Regatul Unit”, în timp ce în Spania cazurile „legate de această nouă tulpină” erau în creştere, a continuat guvernul.

În total, aproximativ 70 de cazuri de infectare cu noua tulpină au fost înregistrate până în prezent în Spania, potrivit ultimelor cifre publicate de Ministerul Sănătăţii.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Romania are carne de tun si a deschis granitele cu UK, bazandu-se pe acea „carantina pe hartie”, „proprie raspundere”, etc, etc. Guvernul si Presedintele se vor vaccina in acelasi timp cu cei bolnavi cronic. Sau inaintea lor?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.