G4Media.ro

Spania amplasează un radar aerian în România pentru a întări flancul estic…

Sursa foto: lockheedmartin.com

Spania amplasează un radar aerian în România pentru a întări flancul estic al NATO. Solidaritatea aliaților NATO față de amenințarea rusă

Forțele armate ale Spaniei au trimis un radar de supraveghere aeriană cu rază lungă de acțiune în România pentru a controla mai eficient spațiul aerian de pe flancul estic al NATO în fața amenințării ruse, transmite publicația 20Minutos.

Potrivit Ministerului spaniol al Apărării, radarul cu tot cu materialul tehnic a plecat pe 10 octombrie din portul Cartagena cu destinația Constanța, unde au fost dislocați 38 de militari pentru a menține radarul activ 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână.

Radarul și cea mai mare parte a personalului și resurselor aparțin Grupului de Control Aerian Mobil (GRUMOCA), cu sprijinul personalului și resurselor din cadrul Escadrilei a doua de sprijin pentru desfășurare aeriană (SEADA), unități cu mare experiență.

Apărarea aeriană a fost consolidată pe flancul estic al Alianței NATO prin operațiunea de poliție aeriană.

Prin această amplasare a unui radar performant în România, Spania anunță că își reafirmă angajamentul față de pacea și securitatea internațională.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Sa vorbiti la Lidl înainte să amplasați radarul. Ar fi păcat să faceți aceași munca de două ori.

  2. Asta e un lucru bine primit.Daca dădeam Portul Constanța la olandezi sa vedeți ce concurenta era între ei și Spania. 10 radare ar fi amplasat flamanzii .

  3. vedeti ce tehnologie scot europenii la interval si ce tehnologie ofera germania ucrainienilor . radare , tancuri de ultima generatie sisteme de aparare antiracheta . ceva ca in filmele SF.

    • Tehnologia de razboi vesteuropeana e cum zicea Nicusor Dan, „19 grade e bine in casele din majoritatea capitalelor europene”.