G4Media.ro

Sovata își face pistă de bob / O investiție de 600 de…

Sursa foto: Pixabay

Sovata își face pistă de bob / O investiție de 600 de mii de euro din bugetul local / Primar: ”Acum doi ani de zile când ne-am apucat de proiect, nici teren n-am avut”

Administrația locală din Sovata a demarat un proiect care prevede construcția unei piste de bob de 600 de mii de euro, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

Investiția va fi suportată din bugetul local, iar lanurile de construire au început în urmă cu doi ani. Primarul speră că anul viitor pista va fi funcțională și va fi prima pistă de bob din județul Mureș.

În Harghita deja sunt funcționale șase astfel de piste care atrag turiști din toată țara. Cea de la Sovata nu are, însă, scopul de a atrage turiști, ci de a oferi turiștilor care își petrec vara aici o nouă posibilitate de distracție, precizează pentru Radio Târgu Mureș primarul orașului Sovata, Fulop Laszlo Zsolt.

”Terenul care aparține orașului, vrem să-l introducem în intravilan ca să putem emite autorizație de construire. Momentan, terenul este extravilan, de asta e depus la avizare PUZ-ul la Mediu. Avem un proiect de studiu de fezabilitate, urmează să facem proiect tehnic iar fondurile sunt fonduri proprii din care dorim să facem. Acum doi ani de zile când ne-am apucat de proiect, nici teren n-am avut. Acum avem teren, studiu de fezabilitate și imediat o să avem și proiect. Noi avem niște fonduri.. și anul viitor noi speră că vom termina”, spune primarul.

Tot aici, în toamna acestui an a fost inaugurat unul dintre cele mai mari amfiteatre din zonă. Investiția a fost realizată din fonduri  europene, a costat 9 milioane de lei și are 500 de locuri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...