G4Media.ro

Soțul Dianei Șoșoacă, condamnat pentru ultraj cu amendă penală în episodul scandalului…

sursa foto: Captură video

Soțul Dianei Șoșoacă, condamnat pentru ultraj cu amendă penală în episodul scandalului cu jurnaliștii Rai Uno, anunță ziarista Delia Marinescu/ Decizia nu este definitivă

Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei ex-AUR Diana Șoșoacă, a fost condamnat pentru ultraj la 180 de zile de ”amendă-închisoare”, anunță jurnalista Delia Marinescu printr-o postare de miercuri, pe Facebook. Conform portalului instanțelor, decizia magistraților de la Judecătoria Sectorului 1 nu este definitivă. Jurnalista explică faptul că:

  • ”Silvestru Șoșoacă trebuie să plătească 18.000 de lei către statul român, cuantumul unei zile-amendă fiind stabilit la 100 de lei. În caz contrar, pedeapsa se va transforma în una cu închisoare cu executare, adică 180 de zile (6 luni)”.

Silvestru Șoșoacă este acuzat că l-a agresat pe polițistul Gheorghe Teodor Bălășoiu, venit la cabinetul de avocatură al senatoarei după ce aceasta ar fi sechestrat o echipă de jurnaliști italieni de la Rai Uno și pe jurnalista Delia Marinescu, fixerul acestora în România, care la vremea respectivă lucra la Scena9. Jurnaliștii voiau să facă un interviu cu Diana Șoșoacă, care milita împotriva vaccinurilor COVID-19, în contextul în care România ocupa penultimul loc la acest capitol în pandemia de coronavirus.

Deranjată de întrebările jurnaliștilor, Diana Șoșoacă le-a cerut să plece, dar imediat apoi i-a spus soțului său să închidă ușa pentru că jurnaliștii nu vor pleca nicăieri. Aceștia au chemat poliția, iar jurnalista Lucia Gorraci a depus plângere penală împotriva senatoarei, susţinând că a fost sechestrată şi că soţul ei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână. Jurnalista acuză și că polițiștii nu au intervenit conform legii și că aceștia au fost eliberați doar după intervenția Ambasadei Italiei în România. Toată povestea, aici.

În 13 decembrie 2021, Dumitru Silvestru Șoșoacă a fost pus sub urmărire penală pentru că ar fi lovit un polițist, potrivit comunicatului Parchetului Sector 3 din București de la acea vreme.

  • ”La data de 10.12.2021, în jurul orei 16, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat intervenția organelor de poliție la un imobil din Sectorul 1. În momentul în care organele de poliție au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, respectiv l-a împins, inzbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție, cauzându-i suferințe fizice”, se arată în comunicat.

Diana Șoșoacă a respins acuzațiile aduse soțului său și a susținut că ziariștii italieni ar fi agresat-o. La finalul audierilor soțului său, ea a acuzat mare parte a presei că ar fi parte a unei conspirații împotriva sa. Ea a urlat ore întregi la ziariști, susținută de câteva persoane.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Suncoasa Diana ar merge parcata intr o Garnitza

  2. Îi dă bani Rusia să plătească amenda.

  3. 18.000 lei pentru Rusia, chiar și pe timp de război este mizilic!

  4. Eu daca as avea acelasi comportament fata de un politist, as infunda instant puscaria. El…primeste in prima instanta o amenda care e egala cu cat plateste in cateva luni doar pe trabucuri…