G4Media.ro

Soțul Dianei Șoșoacă, condamnat definitiv pentru ultraj / A primit amendă penală…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Soțul Dianei Șoșoacă, condamnat definitiv pentru ultraj / A primit amendă penală în episodul scandalului cu jurnaliștii Rai Uno

Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a fost condamnat pentru ultraj la 180 de zile de ”amendă-închisoare”. El trebuie să achite 18.000 de lei către statul român, cuantumul unei zile-amendă fiind stabilit la 100 de lei. În caz contrar, pedeapsa se va transforma în una cu închisoare cu executare, adică 180 de zile (6 luni).

Prima sentință a fost păstrată și de Curtea de Apel București, într-o decizie anunțată joi.

”În temeiul art.421 alin.1 pct.1 lit.b C.p.p. respinge, ca nefondate, apelurile declarate de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA SECTORULUI 1 BUCUREŞTI şi de apelantul-intimat-inculpat ŞOŞOACĂ DUMITRU SILVESTRU împotriva sentinţei penale nr.359 din data de 28.04.2023 a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti – Secţia Penală, pronunţate în dosarul nr. 4313/299/2022. În temeiul art.275 alin.2 C.p.p. obligă pe apelantul-intimat-inculpat ŞOŞOACĂ DUMITRU SILVESTRU la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în apel în cuantum de 1.000 lei. Definitivă”, se precizează în sentința Curții de Apel București.

Silvestru Șoșoacă este acuzat că l-a agresat pe polițistul Gheorghe Teodor Bălășoiu, venit la cabinetul de avocatură al senatoarei după ce aceasta ar fi sechestrat o echipă de jurnaliști italieni de la Rai Uno și pe jurnalista Delia Marinescu, fixerul acestora în România, care la vremea respectivă lucra la Scena9.

Jurnaliștii voiau să facă un interviu cu Diana Șoșoacă, care milita împotriva vaccinurilor COVID-19, în contextul în care România ocupa penultimul loc la acest capitol în pandemia de coronavirus.

Deranjată de întrebările jurnaliștilor, Diana Șoșoacă le-a cerut să plece, dar imediat apoi i-a spus soțului său să închidă ușa pentru că jurnaliștii nu vor pleca nicăieri. Aceștia au chemat poliția, iar jurnalista Lucia Gorraci a depus plângere penală împotriva senatoarei, susţinând că a fost sechestrată şi că soţul ei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână. Jurnalista acuză și că polițiștii nu au intervenit conform legii și că aceștia au fost eliberați doar după intervenția Ambasadei Italiei în România.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...