G4Media.ro

 Soţia liderului separatist de la Tiraspol, omul Moscovei, acuzată că deține cetățenie…

Sursa: TVR Moldova

 Soţia liderului separatist de la Tiraspol, omul Moscovei, acuzată că deține cetățenie română: Liderii trăiesc bine și europenește / România este rea şi criticată doar pentru proştii care le urmează propaganda

Preşedintele Asociaţiei „UNIREA-ODIP”, Vlad Bileţchi, a dezvăluit că Svetlana Svetlana Krasnoselscaia, soţia aşa-zisului lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, deţine cetăţenia română. Activistul civic a sesizat, marți, Ambasada României în Republica Moldova, Consulatul României, deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova, dar şi Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, transmite TVR Moldova.

„În privinţa separatiştilor anti-români cu cetăţenie Română întreprindem următoarele:

1. Cazul făcut public, deconspirat, mediatizat.

2. Solicitare către Ambasada României de a aduce la cunoştinţa autorităţilor responsabile din România a faptului de acordare a cetăţeniei române contrar normelor legale.

3. Solicitare către Consulatul României în Republica Moldova de a revizui decizia de acordare a cetăţeniei şi de retragere a acesteia.

4. Petiţie la deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova cu solicitarea de a interveni legal prin mijloace de comunicare diplomatică şi inter-parlamentară în acest caz strigător la cer.

5. Sesizarea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie privind această abatere, în contextul celor peste 350.000 de dosare aflate în revizuire pentru fals în acte publice, anularea acestei cetăţenii.

6. Sesizarea organelor de drept şi de urmărire penală din România în privinţa acestor fărădelegi”, a declarat Vlad Bileţchi.

Context

Liderul mișcării unioniste, Vlad Bilețchi, a publicat și un document al Autorității Naționale pentru Cetățenie, care ar indica că Svetlana Crasnoselscaia ar fi obținut cetățenia României încă în anul 2013, scrie și ziarulnațional.md

„Aceasta este Svetlana Crasnoselscaia, soția lui Vadim Crasnoselschi, așa-numitul președinte al Transnistriei (republica moldovenească nistreană, separatistă și nerecunoscută). Dumneaei are cetățenie română și a depus jurământ de credință patriei – România”, spune acesta.

Bilețchi subliniază că, deși atacă România, așa-zișii lideri transnistreni profită și „trăiesc europenește: „În timp ce prorușii se zbat cu spume la gură pentru „independența Transnistriei” și lupta pentru „eliberarea de sub români”, liderii își fac cetățenie și acte românești. Trăiesc bine și europenește. România este rea și criticată doar pentru proștii care cred și le urmează propaganda, în rest fiecare trage ce poate și pupă drapelul României și depune jurământ de credință patriei”.

Amintim că, în ultima perioadă, procesul de redobândire a cetățeniei române a fost blocat. Secretara de stat a Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din Guvernul de la Bucureşti, Ana Guțu, a menționat că acest proces a fost blocat din cauza unor rețele criminale, care s-au dezvoltat pe această filieră.

„Am discutat cu ministrul justiției Cătălin Predoiu în ultima ședință de Guvern și dumnealui mi-a spus că actualmente există o situație neplăcută legată de rețelele criminale, care s-au dezvoltat pe filiera redobândirii cetățeniei. Și mă refer la dosarele de solicitare a cetățeniei care vin, de exemplu, din partea a circa 350 de mii de cetățeni din Rusia și Ucraina, care printr-o minune au găsit acte de naștere pe teritoriul României Mari și acum solicită cetățenia română.

Din cauza aceasta s-a blocat procesul, fiind că trebuie să se lămurească organele judiciare ce e cu aceste dosare, dar blocajul din Comisia pentru cetățenie din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie a fost deblocat, mi-a spus ministrul Predoiu, și deja au și fost publicate mai multe hotărâri de acordare a cetățeniei române”, a declarat săptămâna trecută Ana Guțu.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Stai ma calm se poate rezolva: vorbiti cu seful de la Tiraspol cam asa: „Pai de fapt vreti Unirea cu Romania, nu? Hai s-o facem, lasati prostiile la o parte.”

 2. Incredibil….tanti rusoaica este Romanca

  • Si ce.i rau in asta ,statul roman a aplicat procedura, inseamna ca doamna are dreptul,acuma ce vrei sa faca sa iasa la protv si sa se bata cu pumnul in piept ca are cetatenie romana si sa spuna la toti ca Romania e cea mai buna tara din lume?Rusia la fel ca si Romania au libertati diferite iar cetatenii care au posibilitatea si oportunitatea sa le foloseasca sant liberi sa aleaga ce vor atata timp cat legea prevede si permite.Stim bine ca rusii folosesc slabiciunile celorlalti foarte bine si inteligent iar daca romanii sant slabi,neprofesionisti,naivi si frustrati e pentru ca nu pun mintea la treaba sa fie altfel.Pana nu o sa va recunoasteti slabiciunile si vulnerabilitatile nu o sa puteti combate concret ,inteligent si eficient nici o amenintare.Cine are creier sa inteleaga!Ascultati manele,uitativa la telenovele ,exprimativa vulgar,nu respectati pe nimeni si nimic,va certati ca redusii mintali de la toate nimicurile fara nici un avantaj .Noapte buna ,dormiti in papuci ca inamicii vostri rad de voi in toate pozitiile.Uitam sa va spun,votati psd ca ei sant prietenii inamicilor romanilor.

 3. Ăștia sunt cei cu „nu ne vindem țara”, patrioții lu peste prăjit… dau România pe gratis rușilor! asociația pentru cetățenie condusă de pesedistul Andrei Tinu, ala care s-a reintors pe post-in loc sa se simta si sa plece
  Toti racheții, bolșevicii și spionii ruși au obținut cetățenie ( chiar daca nici jurământul nu il pot depune in limba română), în timp ce moldovenii cu sânge românesc probabil așteaptă ani și ani..

 4. Numai la un stat corupt, condus de mafioți și hoti, conducători promovati de toate parditele, se poate întâpla așa ceva.

 5. Intre timp pădurile sunt tăiate, resursele furate,banii carati în geamantane sau în conturi in offshoruri și românii care vor să muncească fug din românia. Pesedeul bagă moțiune și legi care îi impamantenesc pe viață în funcții. Se cheamă că avem democrație și suntem un stat de drept pe care procurorii și KWJ îl atacă în mod constant și continuu iar dragnea după tunuri de sute de mil de euro se plânge că nu e destul de cald pe cameră la pușcărie. Dar vine el corona și le vindecă pe toate.

 6. Esentialul este ca Rusoaicele frumoase vor sa se uneasca cu Romania 🙂
  Restul nu va avea incotro. De fapt Transnistria apartine logic de Romania. Rusia este departe si abia isi trage sufletul, si se iluzioneaza cu ideile ei de marire.