G4Media.ro

Şortul lui Muhammad Ali de la meciul epic „Thrilla in Manila”, împotriva…

Photo by NOEL CELIS / AFP

Şortul lui Muhammad Ali de la meciul epic „Thrilla in Manila”, împotriva lui Joe Frazier, ar putea fi vândut cu 6 milioane de dolari la licitaţie

Şortul purtat de Muhammad Ali în victoria sa epică „Thrilla in Manila” împotriva lui Joe Frazier s-ar putea vinde la licitaţie cu peste 6 milioane de dolari, săptămâna viitoare, relatează bbc.com, transmite News.ro.

Şortul emblematic din satin alb al lui Ali a fost scos la licitaţie joi de renumita casă de licitaţii Sotheby’s, iar licitaţia a ajuns deja la 3,8 milioane de dolari.

Şortul, semnat de Ali, a fost vândut pentru 150.000 de dolari în 2012, dar este posibil ca acum să se ajungă la o sumă de 40 de ori mai mare.

Licitaţia are loc la filiala Sotheby’s din New York până vineri, 12 aprilie.

„Thrilla in Manila”, care a avut loc în octombrie 1975, este unul dintre meciurile de referinţă din istoria boxului.

Frazier, supranumit „Smokin’ Joe”, câştigase prima întâlnire dintre cei doi cu patru ani mai devreme, devenind primul om care l-a învins pe Ali când şi-a apărat cu succes titlul mondial la categoria grea prin decizie unanimă la New York.

Ali a câştigat o revanşă controversată, fără titlu, în 1974, deschizând calea pentru o luptă anul următor, când şi-a recâştigat coroana mondială învingându-l pe George Foreman într-un alt meci emblematic, „Rumble in the Jungle” din Zair (în prezent RD Congo).

Şi cea de-a treia întâlnire a fost, de asemenea, în favoarea lui Ali, după 14 runde epuizante.

Meciurile sunt considerate de mulţi drept cea mai mare trilogie din istoria boxului.

Pe lângă faptul că este semnat de Ali, şortul Everlast este inscripţionat şi de către omul său de la colţul ringului, Drew „Bundini” Brown, care a murit în 1988 – a fost vândut cu doar 1.000 de dolari (800 de lire sterline) la licitaţia organizată după moartea acestuia.

Ali, una dintre figurile legendare ale sportului, a murit în iunie 2016, la vârsta de 74 de ani, după ce a suferit de Parkinson o mare parte din viaţa sa de după box. Frazier a încetat din viaţă în 2011, la vârsta de 67 de ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...