G4Media.ro

Sorin Grindeanu spune că PSD și PNL ar trebui să dea candidați…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Sorin Grindeanu spune că PSD și PNL ar trebui să dea candidați comuni în București/ Marcel Ciolacu anunțase că în cazul candidaților comuni nu vor fi desemnați Firea sau Burduja

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a afirmat că social-democraţii şi liberalii trebuie să aibă candidaţi comuni la alegerile locale din Bucureşti, transmite News.ro. El a precizat că deşi în ultimele zile a părut că cele două partide vor merge cu câte un candidat propriu pentru Primăria Capitalei consideră că este un semnal important o candidatură comună şi nu doar pentru Bucureşti, ci şi pentru ce s-a convenit şi anume listă comună la alegerile europarlamentare.

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a spus, joi, într-o discuție cu jurnaliștii, că Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei dacă PNL și PSD merg separat în alegerile din București, dar dacă merg împreună atunci candidații nu vor fi Sebastian Burduja (PNL) sau Firea. 

”Dacă mergem separat, doamna Firea este candidat (…) Dacă mergem cu candidat comun, nu este nici Burduja, nici Firea”, a mai spus Ciolacu, fără a preciza cine ar putea fi acest candidat.

Sorin Grindeanu a fost întrebat sâmbătă, la Digi 24, despre impasul în stabilirea unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei.

“Important e următorul lucru. Să venim în faţa Bucureştiului şi nu doar a Bucureştiului, mai sunt şi alte locuri în ţară unde e posibil să existe candidaţi comuni PSD – PNL. Eu nu încurajez aceasta. V-am mai spus că cel mai bine ar fi să se candideze separat pe alegerile locale, dar vor fi locuri unde vor fi, nu doar în Bucureşti, vor fi candidaţi comuni. Eu cred că Bucureştiul are nevoie de o nouă administraţie. Şi Timişoara are, de exemplu, nevoie de o nouă administraţie. Şi vă spun că în mod sigur şi alte oraşe din ţară”, a afirmat Grindeanu.

El a mai fost întrebat dacă ar fi bine pentru PSD să meargă cu Gabriela Firea candidat la Primăria Capitalei în condiţiile în care ea a pierdut acum patru ani în faţa actualului primar.

“Şi acum patru ani ar fi fost o variantă mai bună decât Nicuşor Dan. Astăzi, de asemenea, este o variantă mai bună decât Nicuşor Dan. Eu cred că trebuie să avem candidaţi comuni pe Bucureşti. Chiar dacă în ultimele zile a părut că fiecare va ieşi cu candidat. Eu cred că e un semnal important nu doar pentru Bucureşti, e un semnal important pentru ceea ce am convenit deja, să avem liste comune pentru europarlamentare”, a transmis prim-vicepreşedintele PSD.

El a menţionat că viitorul candidat la Primăria Capitalei trebuie stabilit de ambele partide.

“Şi în momentul în care vorbim de candidaturi comune, nu decide doar PSD-ul sau nu decide doar PNL-ul. Decidem împreună care e acel candidat comun, fie că e PSD-ist sau liberal. Fiindcă e posibil să vii cu candidaţi, care să… degeaba ai candidat comun PSD-PNL, dar el nu ia niciun vot, dacă e PSD-ist, nu ia niciun vot de la PNL. Sau dacă e liberal, nu ia niciun vot de la PSD. Adică trezeşte foarte multe reacţii negative, chiar dacă noi am impus o candidatură comună”, a explicat Grindeanu.

El a recunoscut că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone are şanse de a câştiga Primăria Capitalei.

“Are şanse foarte bune Piedone? Să ştiţi că are. Eu nu ştiu dacă îşi doreşte să meargă primar general sau vrea să rămână în continuare să candideze la Sectorul 5. Dar e văzut foarte bine, eu vorbesc de încrederea pe care, pentru că s-a sondat şi asta. Are încredere foarte bună Băluţă”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Aceleasi declaratii goale, banale, lipsite de fermitate, concretețe care ocolesc raspunsul clar. Ce-o fi la gura dragnelului cand isi vede cațeluşul scăpat din lesă, nerecunoscator si obraznic.

  2. Nu mi-a plăcut niciodată, dar parcă înainte domnul Grindeanu era mai puțin dezagreabil. După ce și-a scos negii, a căpătat o aroganță grețoasă de slugă a cuiva cu adevărat puternic, de marionetă a cleptocrației.

    Înainte vreme, un anumit sentiment de frustrare parcă îl făcea să fie ceva mai reținut și mai „uman”. Era doar incompetent și-atât.