G4Media.ro

Sorin Grindeanu: PSD va avea candidat propriu la prezidențiale, nu cred că…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Sorin Grindeanu: PSD va avea candidat propriu la prezidențiale, nu cred că există altă variantă. Marcel Ciolacu e favorit să fie desemnat candidat

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD, a declarat marți pentru G4Media că PSD va avea propriul candidat la prezidențiale, iar președintele partidului, Marcel Ciolacu, e favorit să fie desemnat candidat. El a respins ideea ca PSD să nu aibă propriul candidat, într-o alianță electorală cu PNL, spunând că partidul tocmai a câștigat alegerile locale.

”PSD va avea candidat propriu la prezidențiale, nu cred că există altă variantă, nu înțeleg de ce există acest semn de întrebare. Am pierdut cumva alegerile? Noi am castigat aceste alegeri, am dat dovadă de modestie, am mulțumit alegătorilor, e o victorie importantă pentru că pentru noi contează foarte mult alegerile locale. Structura noastă de aleși locali s-a întărit, avem 5 președinți de Consilii Județene în plus, mai mulți primari de municipii reședință de județ. Asta înseamnă că încrederea în PSD a crescut, suntem evident principala forță politică”, a spus Grindeanu.

Întrebat cine ar trebui să fie candidatul PSD la prezidențiale, Grindeanu a spus că ”nu am stabilit încă numele, dar președintele Marcel Ciolacu e favorit în a fi desemnat candidat”.

El a respins ideea că eventuala câștigare a alegerilor prezidențiale de către PSD ar duce la pericolul concentrării puterii în mâinile unui singur partid: ”Această retorică nu a apărut în 2019, când PNL avea deja guvernarea, ea apare doar când e vorba de PSD”.

Reamintim că și Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a declarat luni că PSD va organiza un congres în săptămânile viitoare pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale și că partidul trebuie să aibă propriul candidat.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat luni că ”sunt toate premisele pentru o alianță politică cu PNL, cu candidat comun la prezidențiale și listă comună la parlamentare”. El a repetat declarația pe care o făcuse și duminică seară, imediat după anunțarea primelor rezultate la alegerile europarlamentare și locale.

Pe de altă parte, șeful PSD a mai spus că ”e foarte puțin probabil ca PSD să renunțe la candidatura la prezidențiale, având în vedere că am câștigat alegerile”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Si probabil va lua 90%!
    P.S. Tineri, emigrați ACUM și nu vă uitați în urmă!

  2. Doamne ferește! A ajuns prostia la putere. Partea proastă e că nu sunt candidați capabili din care să alegi. Ce să alegi între corupție, prostie și incompetență?

  3. Doamne ferește! A ajuns pro stia la putere. Partea pr oastă e că nu sunt candidați capabili din care să alegi. Ce să alegi între corupție, pr ostie și incompetență?