G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu vrea să știe câți profesori și angajați din învățământ doresc…

Sorin Cîmpeanu vrea să știe câți profesori și angajați din învățământ doresc să se vaccineze/ Inspectoratele școlare și universitățile trebuie să prezinte datele până pe 15 ianuarie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că a cerut, prin inspectoratele școlare și universități, o situație a personalului didactic, auxiliar și nedidactic dispus să se vaccineze, precum și o raportare privind elevii care au dificultăți în procesul de învățământ online.

„Am cerut, prin inspectoratele școlare și universități, o situație a personalului didactic, didactic-auxiliar și nedidactic care are disponibilitate de vaccinare. O raportare numerică”, a declarat Cîmpeanu la Realitatea Plus.

Informațiile ar urma să fie trimise până pe 15 ianuarie.

Ministrul Educației a spus, din nou, că dorește redeschiderea „cât mai grabnică” a școlilor, iar decizia va fi luată în funcție de evoluția epidemiologică și după ce vor apărea primele rezultate privind rata de infectare după vacanța de iarnă și sărbători.

„Cu speranța că nu vom avea creșteri semnificatve ale acestei rate de infectare, vom analiza toate aceste elemente împreună cu Ministerul Sănătății, cu Comitetul Național pentru Situații de urgență și cu coordonatorul campaniei de vaccinare (…) Vom avea și o raportare pe care am cerut-o, cu data de 11 ianuarie, cu privire la elevii aflați în dificultate cu privire la derularea procesului de învățământ online”, a mai spus ministrul Cîmpeanu.

Ministrul a spus că decizia privind redeschiderea școlilor va fi luată „prioritizând starea de sănătate a elevilor, studenților și profesorilor”.

Citește și: 

Școlile nu se redeschid fizic în ianuarie. O decizie, abia “în a treia decadă a lunii”, iar revenirea elevilor în clase “dacă se poate, chiar pe data de 8 februarie”, spune ministrul Cîmpeanu. Ce criterii ia în calcul

Sursa foto: Inspectoratul Școlar al Municipiului București/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. ….tov Câmpeanu! V-ați ieșit din atribuțiuni!
  Șefu Cumpănașu nu v-a dat undă verde….

 2. Brusc s-au trezit toti, pe repede inainte! Hai sa zicem ca nenea nu a fost ministru anul trecut.
  Deci medicii nu vor sa se vaccineze si acum se cauta alti clienti.

 3. Trebuie 2 saptamani ca sa spuna da sau nu ? Pana si numararea voturilor pe tara se face in 2 zile. Se termina pandemia pana atunci !

 4. Si dupa ce afla, ne zice si noua daca are habar de vreun criteriu dupa care se deschid sau nu scolile?

  Sau domnu’ ministru e tot pe lăutărie, ca la teza de doctorat a lu’ Ponta?

 5. Nu imi fac iluzii mari de la intectualii din invatamint. Daca le-a trebuit luni de zile sa invete cum sa manevreze un simplu program de comunicare online cu ocazia scolii online, ce pretentii sa ai de astfel de ”intelectuali”?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.