G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu: Trebuie să avem 10.000 de consilieri şcolari în şcolile din…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Sorin Cîmpeanu: Trebuie să avem 10.000 de consilieri şcolari în şcolile din România până în 2027

România trebuie să aibă în 2027 în unităţile de învăţământ 10.000 de consilieri şcolari faţă de puţin peste 3.000 câţi sunt în prezent, a declarat, joi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

„În anul 2027, trebuie să avem 10.000 de consilieri şcolari în şcolile din România. În prezent, sunt puţin peste 3.000 de consilieri şcolari în toată România (3.138). Sunt situaţii în care un singur consilier şcolar trebuie să asigure servicii de consiliere pentru 2.400 de elevi. Acest lucru este în mod evident imposibil, într-o perioadă în care este nevoie mai mult decât oricând de consiliere şcolară”, a afirmat ministrul.

El a participat la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti la o dezbatere privind rolul consilierului şcolar, conform proiectului legii învăţământului preuniversitar, alături de alţi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi de consilieri şcolari, profesori logopezi şi mediatori şcolari, precum şi de reprezentanţi ai Centrelor Judeţene de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Si ce propune? Degeaba remarci, tragi semnale de alarma, arati ingrijorare sau macar preocupare, daca nu prezinti si propuneri!

  2. Campeanu a copiat vreun model dintr-o tara Europa sau asa vrea el? Acesti consilieri fac si medicina de familie dupa el, glumesc binenteles.

  3. Trebuie sa facem, trebuie sa dregem… intr-o Joi, pe 2!!!!!

  4. Da domnilor! Bagati consilieri scolari, dar profesori bine pregatiti cand bagati? Nu vedeti ca adevaratii absolventi de universitati adevarate nu mai vor sa fie profesori?

  5. Din ce palarie vor fi scosi consilierii necesari? O buna parte din consilierii existenti sunt scosi din palaria Spiru Haret, deveniti destul de usor oameni cu studii superioare, dupa ce au fost educatori, invatatori, pedagogi sau alte cele. In plus au carat dupa ei si gragele didactice anterioare.. In logica asta, daca un maistru este expert in meseria lui, dupa ce absolva o facultate, devine automat inginer expert. Dar prevederea a fost facuta pentru oamenii nostrii nu?
    Invatamantul este in cacao si Legea actuala, bine conceputa dar hacuita politic imediat dupa adoptare, se vrea sa fie inlocuita cu altceva si mai imbarligat si fara relevanta practica.
    Lasa ca e bine, plagiatoru neprins va fi invatat cinstit si elevii de nota 2 la Evaluare Nationala sau chiar fara vor termina liceul la fel de repede cu elevii merituosi, sa nu piarda ani de viata… E precum nu conteaza ce rasare pe camp, daca e verde…

  6. ANGAJARI LA STAT CAT CUPRINDE SI NUMAI DE LA PARTID. CRESTERI DE CHELTUIELI PERMANENTE

  7. E nevoie de consilieri școlari mai mult ca oricând??!!. Acesta e motivul pentru care le distrugeți comunitatea profesională, prin desființarea CJRAE/CMBRAE??!!!
    Culmea cinismului!

    • Cred că niciun consilier nu are studii de psihologie; fiind doar niște împinși politici, în cele mai multe cazuri, care taie frunze la câini, în timp ce abuzurile și bullying-ul sunt tot mai frecvente. . Părerea mea.