G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu: Învăţământul simultan este o nenorocire/ Învăţământul simultan trebuie să dispară,…

Sorin Cîmpeanu: Învăţământul simultan este o nenorocire/ Învăţământul simultan trebuie să dispară, o spun cu toată răspunderea

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, cataloghează învăţământul în sistem simultan drept ”o nenorocire” şi susţine că acesta trebuie să dispară.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a criticat, marţi seară, la Antena 3, modalitatea de predare în sistem simultan şi afirmă că este ”o nenorocire”.

”Învăţământul simultan este o nenorocire, dar este o problemă cronică a învăţământului românesc. Nu ştiu de situaţii în care, în vremuri de criză, să se facă reforme care să vină într-un cadru propice. Şi, totuşi, trebuie să se facă lucrul acesta. Învăţământul simultan trebuie să dispară, o spun cu toată răspunderea”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

El s-a arătat sceptic cu privire la calitatea învăţământului în online acolo unde elevii nu au acces la mijloace informatice, dar şi acolo unde un copil este nevoit să împartă spaţiul cu fraţi sau părinţi în timpul şcolii online.

Ministrul Educaţiei a mai afirmat că ”este foarte greu şi ca profesor să predai unei clase, unui ecran negru, este demotivant”.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Și ce faci cu copiii din cătunele izolate, ii condamni la analfabetism? Să știi că te-am notat, d-le ministru, că e mare păcat să lași copilașii fără educație sau să-i obligi pe părinți să-i ducă la școală în brațe zeci de km.. !

 2. Și ce faci cu copiii din cătunele izolate, ii condamni la analfabetism? Să știi că te-am notat, d-le ministru, că e mare păcat să lași copilașii fără educație sau să-i obligi pe părinți să-i ducă la școală în brațe zeci de km.. !
  Ce cazan preferați, cel cu vedere la aleea Modrogan sau aveți de gând să vă întoarceți la prima dvs. iubire, așa că un cazan cu vedere la Kiseleff10 ar fi cel mai potrivit.. ?

 3. Antena3 – niște îmbuibăieței.
  Mare Ministru avem

 4. Să treacă pandemia și va dispărea sistemul online. Câtă vreme e pandemie vei fi obligat să organizezi și cursuri online pt copiii care nu pot participa fizic la ore.

 5. Bravo domn’ ministru! De aproape un an nu exista alta alternativa decat invatamantul online si acum nici acesta nu mai este bun. eu zic ca pana luati decizia sa se redeschida fizic scolile sa lasam copiii sa se „autoeduce” singuri sau sa megem numai pe asincron, adica elevi sa primeasca teme iar parintii sa incerce sa le rezolve in locul profesorilor. Dar domnu’ ministru nu cumva orele pe care parintii trebuie sa le investeasca suplimentar pentru a se ocupa de educatia copiilor sunt o pierdere pana la urma pentru economia tarii, pentru ca acestia devin mai putin productivi la jobul lor? Oare pentru un parinte nu e demotivant sa preia o parte din datoria profesorilor sau sa suplineasca lipsa de activitate scolara prin lectii particulare platite? Sau pentru profesorii care fac meditatii sincron (online) in particular nu se aplica acelasi principiu: ”este foarte greu şi ca profesor să predai unei clase, unui ecran negru, este demotivant”? PS: Sunt si cadre didactice care isi fac datoria de dascal in aceasta perioada dificila pentru care imi exprim tot respectul

 6. Prioritara este sanatatea copiilor , a familiilor, a profesorilor ,a intregii comunitati. Viata are prioritate inaintea oricarui alt factor.

  S-a deranjat cineva sa citeasca efectele infectarii cu covid19 ? Sau ca zilnic mor peste 100 de persoane din cauza virusului.

  Copilul interesat , devotat invatarii , o sa invete si acasa cu acelasi randament.

  • Copilul ala ideal din prezentarea ta invata chiar si fara profesori, daca are de unde lua informatia. Asa, cam cum a invatat Ilie sa joace tenis.

   Ce faci cu restul 99,5%?!

  • Va rog sa faceti deosebirea dintre invatamant simultan si invatamant online.
   Simultan, adica un profesor sau invataror preda in acelasi timp copiilor din mai multe clase ( au varste diferite, dar sunt prea putini pentru a face o clasa). Frecvent in mediul rural, sate izolate, catune.

 7. lol, sau asa aflam ce scola se face. adica, nu se face, de asta se tem profesorii? nu prea e sustinuta opinia. copilul meu invata intr-o tara straina f bine online. e motivata, e fericita, e provocata de profesoara la fel ca si ceilalti copii. are munca independenta, teste, exista f multa cumunicare intre profesor si elev, profesor parinti, scoala parinti…totul e ca la carte. de va plingeti bai? nu puteti trisa?

 8. Ce dracu’ e invatamintul simultan?!

  • Un profesor preda in acelasi timp mai multor clase de elevi. Practic sunt copii din sate izolate prea putini ca sa faca o clasa separat. Este un talmes balmes. In timp ce clasa a 2a are muzica, a 3a matematica iar a 4a geografie

  • Multumesc pentru lamurire.
   Am ramas un timp privind in zare la contactul cu asa minunatie de idee, invatamintul simultan.

 9. Toașu ministru ar putea, d’un par examplu, să facă colectă de compuri mai vechi de pe la instituțiile care le schimbă, să le dea un minim de service și o coajă de cameră și să le pună, cu nume și prenume, la dispoziția copiilor care n-au, în loc să miorlăie pe la tembeliziuni. Prin serviciul social, care zace degeaba, ar putea subvenționa curentul și semnalul pentru săraci și să ofere facilități providerilor de net. Dar și ăsta, ca toți ceilalți, e doar un sac de vorbe goale. Prea scump, totuși.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.