G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu: Dorim să se utilizeze toate testele care pot fi relevante,…

Sursa foto: Pixabay

Sorin Cîmpeanu: Dorim să se utilizeze toate testele care pot fi relevante, să fie testați toți elevii care prezintă simptome și toți contacții direcți ai acestora

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi seara, că sunt mai multe condiții pentru revenierea elevilor la școală din luna mai, cum ar fi confirmarea unui trend epidemiologic descendent și testarea, afirmând că dorește să fie utilizate toate testele care pot fi „relevante”.

„Dorim să se utilizeze toate testele care pot fi relevante. Invazive sau non-invazive. Să fie testați toți elevii care prezintă simptome și toți contacții direcți ai acestora. Acesta este grupul țintă pentru testare. Pentru asta este nevoie de mai multe tipuri de teste, pentru că în multe școli din România personalul medical lipsește (…) În aceste condiții, școala se va putea redeschide în luna mai, în a doua jumătate a lunii mai, depinde de trendul epidemiologic.” a spus Cîmpeanu la TVR 1.

Ministrul a declarat că sunt disponibile testele rapide, în timp ce pentru testele non-invazive există „o promisiune de implicare” pentru a identifica soluții, precum și o solicitare de introducere a acestor teste în metodologia INSP.

O nouă analiză va avea loc spre finalul lunii, pentru a avea date noi despre evoluția trendului epidemiologic.

Reluarea cursurilor după actuala vacanță se va face pe baza acelorași scenarii care au fost aplicate în acest semestru, a anunțat joi Administrația Prezidențială după întâlnirea care a avut loc la Palatul Cotroceni între președintele Klaus Iohannis și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Șeful statului i-a mai spus ministrului că este necesară intensificarea procesului de vaccinare în școli, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. ps.

  G4media

  omul cavernelor ?

  asta e evaluarea ta despre mine ?

  sincer , asta crezi despre mine ?

  sau voi , presupun e o evaluare sincronizata generala , despre mine

  ???

 2. Atunci când ai părinți ce văd agresarea copilului în cazul unui test nazal sau chiar pericolul ca bețișorul să ajungă în creier, ce aștepți de la testare. Dacă cel ce se introduce în gură iese pe buricul copilului? Așa părinți, așa testare, așa vaccinare. Puierniță Covid va ajunge România.

 3. Omul e un traseist notoriu cu gandul la functii si ciolan… Cum naiba are grija asta de copiii romanilor??

 4. Bă mie unul îmi s gi p la și mie și lu fimiu, oricum nu scoți vreun mare intelectual din el și nici eu nu o să te pot trage la răspundere pt ce ai disipat 31 de post comunism sau școală adevărată