G4Media.ro

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu ministrul Educației: În ceea ce privește reluarea…

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu ministrul Educației: În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru

Reluarea cursurilor după actuala vacanță se va face pe baza acelorași scenarii care au fost aplicate în acest semestru, a anunțat joi Administrația Prezidențială după întâlnirea care a avut loc la Palatul Cotroceni între președintele Klaus Iohannis și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Șeful statului i-a mai spus ministrului că este necesară procesului de vaccinare în școli, potrivit sursei citate.

Comunicatul integral transmis de Administrația Prezidențială: 

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut joi, 8 aprilie 2021, o întâlnire cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul căreia au fost abordate teme privind sistemul educațional, precum și modalitatea de derulare și de finalizare a anului școlar 2020-2021, în condiții de siguranță pentru toți participanții la procesul de învățământ.

În acest context, au fost evaluate demersurile realizate pentru asigurarea măsurilor de protecție sanitară la nivelul unităților școlare.

În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică.

Președintele Klaus Iohannis a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare și a evidențiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare. Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2.

O altă temă de discuție a vizat nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar. În acest sens, în perioada următoare, Ministerul Educației va stabili metodologia și criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți.

Foto: Întâlnire a președintelui Klaus Iohannis cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu / Sursa: presidency.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Dulapul mai trebuie și el mutat din când în când, se adună mizerie ăsta a întruchipat dulapul plin de mizerie, peste 4 ani facem curățenie generală

  2. Nu cumva imunizarea elevilor ar asigura desfășurarea in siguranța a cursurilor in scoli? Așa….nici testați, nici imunizați….

  3. Imuniza-te-ai! Copii nu au probleme!

  4. E bine, in sfarsit s-a rezolvat „ceva”!
    Reforma Educatiei merge inainte…tot asa, stand pe loc!!
    Cred ca nici nepotelul nostru azi de 3 anisori nu va avea norocul de vreo schimbare majora si benefica in sistemul educational!!

  5. Ce i tot cheamă asta pe ministri la cotroceni? El guvernează? Ce sistem tâmpit….ce treaba are președintele cu guvernul???

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.