G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor acasă: Sunt foarte convins că nu vor…

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor acasă: Sunt foarte convins că nu vor fi multe situații cu părinți iresponsabili/ Testarea nu are bază legală pentru a fi obligatorie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că testarea elevilor acasă va fi asigurată prin responsabilitatea părinților, iar testele de salivă sunt atât de eficiente ”pe cât au zis autoritățile sanitare”.

Cîmpeanu a spus că este ”foarte convins” că nu vor exista situații multe în care părinții ”vor fi iresponsabili” și vor declara în fals că au testat elevii, ori că vor vinde testele.

Ministrul Educației a mai spus că sunt doar în 216 școli testarea este asigurată de profesori.

 • ”Testele de salivă sunt atât de eficiente pe cât ne-au transmis autoritățile sanitare. Din punct de vedere al ministrului Educației sunt foarte clare: Testarea nu are bază legală de a fi obligatorie. Nu avem altă soluție decât a ne baza pe responsabilitatea părinților și profesorilor. Testarea a început astăzi, sunt foarte convins că nu vor fi multe situații în care părinții vor fi iresponsabili. Doar în 216 școli testarea e asigurată în școli. În toate celelalte școli testarea se asigură la domiciliu. Împreună cu ministrul Rafila și inspectorul școlar general am filmat cât de ușor e să faci aceste teste. Toți profesorii s-au implicat ca aceste teste să fie asamblate. Au fost deja livrate 2,4 milioane de teste și sunt în semnare alte contracte subsecvent.

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Calitatea testelor de saliva distribuite lasa de gândit. Sunt „chinaware”.

  • Si daca iese pozitiv stiftu ala, si daca iese negativ, oricum nu poti avea vreun pic de incredere in el. Pierdere de vreme.
   Daca are simptome copilul, hai ca mai inteleg. Dar asa, sa tot faci teste aiurea, nu are sens.

  • Din fericire mare parte din copii nu au deloc simptome, deci un test bun (sensibil) ar putea ajuta la stoparea răspândirii.

  • Nu contează atât de mult în ce țară sunt făcute testele, pur și simplu nu poți obține o analiză relevantă fara analiză din sânge.

 2. Serios?! Tu, ca ministru cât de responsabil ești??? Nu ai făcut nimic pt copiii noștri, ci doar ai impus reguli stupide.

 3. Bani aruncați pe fereastră! Nimeni nu-și asumă nimic cu această procedură! Câți dintre părinți măcar vor utiliza acele teste? Încă o dată, bani aruncați pe fereastră și cel mai important, contracte ”câștigate” pe sume uriașe! Ce urmează? Beneficiarii vor pleca prin excursii exotice, se vor mai vinde câteva mașini de lux, se vor mai tranzacționa câteva case cu pretenții… În rest, numai resturi!

 4. … despre problme mediale-sanitare va vorbeste ministrul … EDUCATIEI, dl, Tîmpeanu, expert in… imbunatatiri funciare si ingineria mediului …

 5. nu s-a distribuit nici un pliant catre elevi si parinti care e procedura cu acest test. Ce trebuie sa faca daca iese testul pozitiv, pe cine anunta?

  • Te sinucizi ca oricum virusul e apocaliptic si l-ai luat si tu chiar daca esti triplu-injectata. Tii copilul o saptamana acasa in plm si apoi anunti la stiri. 🤣

 6. Papagalilio , dca nu este oblugatorie de ce ce a-ți mai dat hotararea CNSU.Bani dati unor firme de partid.Atunci cei care intra in tara de ce sa faca PCR? .De ce la ei este obligatoriu si nu facultativ? Ati ruinat tara asta cu măsurile cu dublă măsură.

 7. Domnisoara Olivia, pacat de numele dumitale frumos, daca vorbesti cu plm, ca baietasii teribilisti de 14 ani!

 8. Momentul ăla când ministrul spune literal „testul nu are bazat legală”… Nu mai bine cheltuiau banii ăia pe jocuri de noroc, băutură și droguri?