G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu, despre modul în care se va desfăşura ultima săptămână de…

Sorin Cîmpeanu, despre modul în care se va desfăşura ultima săptămână de cursuri: Am făcut toate eforturile să avem şi şcoală fizică, şi examene, şi semestru prelungit cu doar o săptămână

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi seară, că ultima săptămână de şcoală ”este o situaţie specială” pentru că se suprapun cursurile cu Evaluarea Naţională, însă această săptămână este rezervată, în principal, încheierii mediilor.

”Este o situaţie specială care depinde de realităţile din fiecare şcoală, de generozitatea spaţiilor, de modul de organizare. Nu este o soluție unică. Ministerul Educaţiei nu a emis o instrucţiune cum că toţi ceilalţi elevi trebuie să intre în online pe parcursul examenelor. În primul rând, centrul de examen nu se suprapune fizic cu suprafaţa întregii şcoli, Centrul de examen va fi centru de examen şi vor fi respectate regulile de acces. Dacă în acea şcoală există spaţii în care orele să se desfăşoare normal, se vor desfăşura normal. Dacă în acea şcoală sunt elevi care învaţă după-amiaza, învaţă după-amiaza”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24, marţi seară.

O altă situaţie specială se regăseşte în şcolile care funcţionează în trei schimburi, acestea fiind în număr de nouă, în Capitală.

”În şcolile cu trei schimburi este complicat, avem în Bucureşti 9 şcoli în care se învaţă în trei schimburi. Încercăm în fiecare situaţie în parte, dacă împreună cu primăriile de sector putem să identificăm soluţii”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a adăugat că ultima săptămână de şcoală este rezervată încheierii mediilor.

”Ultima săptămână de şcoală este rezervată încheierii mediilor. Am făcut toate eforturile să avem şi şcoală fizică şi examene şi semestru prelungit cu doar o săptămână”, a mai declarat Cîmpeanu.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. “Iarna i-a luat pe nepregatite și de aceasta data”

  2. La noi in Craiova , ultima zi de scoala se va desfașura astfel : am dat fiecare parinte câte 100 lei pentru a cumpara bijuterii de aur doamnei învățătoare. S-au strâns în total 4000 lei . Clasa are 43 de elevi ” că ca doamna” nu mai gasești. S-a mai făcut o cheta ,tot de 100 lei, ca să mergem la restaurantul cumnatului ” doamnei”. Asta este ultima zi de scoala la o scoala din Craiova.

  3. Ți-ai dat copilul într-o clasă cu 43 de elevi? În ce film ai văzut asta? Nu cred!

    Iar dacă chiar s-a întâmplat, problema e la tine și la ceilalți 42 de tăntălăi. Merită doamna ca fraieri ca voi să se spargă în figuri și să dați și 100 de lei să-i cumpărați bijoux -uri din aur! Uite cu câte ușurință vorbești de lucruri anormale: 43 de elevi într-o clasă, 100 de lei pentru doamna, bijuterii din aur…
    Și tot voi vă plângeți? Eu m-aș ascunde sub pământ dacă aș fi atât de prost! Cine dracu` vă pune să acceptați? Închipuiților!