G4Media.ro

Sora liderului nord-coreean Kim Jong Un: Vom construi o putere militară copleşitoare

sursa foto: AFP/ JORGE SILVA / POOL

Sora liderului nord-coreean Kim Jong Un: Vom construi o putere militară copleşitoare

Puternica soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a declarat că ţara va continua să construiască o putere militară copleşitoare, cea mai puternică, pentru a-şi proteja suveranitatea şi pacea regională, a relatat miercuri agenţia de presă nord-coreeană KCNA, potrivit Reuters, transmite News.ro.

Kim a declarat că o serie de exerciţii militare ale armatei americane în regiune în acest an, începând cu exerciţii cu focuri reale efectuate cu „gangsterii militari marionete sud-coreeni”, duc mediul de securitate regional într-o agitaţie periculoasă.

„Vom continua să construim o putere militară copleşitoare şi cea mai puternică pentru a ne proteja suveranitatea, securitatea şi pacea regională”, a declarat aceasta, citată de KCNA.

Armata americană şi cea sud-coreeană au desfăşurat o serie de exerciţii la scară şi intensitate mai mari în ultimele luni, în baza unui angajament al liderilor celor două ţări de a îmbunătăţi pregătirea militară împotriva ameninţărilor militare ale Coreei de Nord.

Aproximativ 100 de avioane militare au efectuat exerciţii aeriene de două săptămâni în această lună, potrivit armatei sud-coreene.

Coreea de Nord afirmă că exerciţiile militare americane sunt pregătiri pentru un război nuclear împotriva sa. Washingtonul şi Seulul spun că exerciţiile sunt de natură defensivă şi sunt efectuate în mod regulat pentru a menţine starea de pregătire.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. cum tehnica ruseasca si-a dovedit eficacitatea, ce ii mai opreste sa cucereasca universul

  2. Lozinci nord coreene. Inainte să faceți aia va trebui să vă hraniți poporul, că putere militară copleșitoare mai greu când ai stomacul gol.