G4Media.ro

SONDAJ Popularitatea FIDESZ scade/ Crește susținerea pentru Jobbik/ Cine se luptă în…

SONDAJ Popularitatea FIDESZ scade/ Crește susținerea pentru Jobbik/ Cine se luptă în Ungaria pentru poziția de lider al opoziției

”Popularitatea FIDESZ-KDNP (Partidul Popular Creștin-Democrat) a înregistrat o scădere minimă în luna martie, deoarece atât la nivelul întregii populații, cât și în rândul electoratului partidului această susținere a scăzut cu un punct procentual, fiind de 29% la nivelul populației țării și de 45% la nivelul alegătorilor partidului, rezultă din datele unui sondaj reprezentativ, realizat recent de Institutul Republikon. citat de Nepszava și Rador.

Potrivit sondajului, lupta pentru forța conducătoare a opoziţiei se intensifică: Coaliția Democratică (DK), partidele Jobbik și Momentum se bucură de o susținere de circa 9% fiecare la nivelul întregii populații. Susținerea partidului condus de Ferenc Gyurcsány a scăzut cu un punct procentual, iar Jobbik a crescut cu un procent, în timp ce susținerea formațiunii Momentum a rămas neschimbată. În clasament urmează Partidul Socialist Ungar (MSZP) cu o susținere de 6%.

Dialog pentru Ungaria, Partidul „Câinele cu două cozi”, Mişcarea Patria Noastră (format din foşti membri ai partidului Jobbik) și LMP („Politica poate fi altfel”) înregistrează o susținere de 1%. Cifrele se schimbă puțin dacă ne uităm la alegători.

Astfel FIDESZ este susținut de 45% dintre alegători, DK – 14%, Jobbik -13%, Momentum – 13%, MSZP – 9%, Dialog pentru Ungaria și LMP – 2%, partidul „Câinele cu două cozi” și Mișcarea Patria Noastră -1%. Potrivit sondajului, susținerea opoziției s-a modificat într-o mică măsură, doar Jobbik a reușit să producă o creștere semnificativă.

Susținerea FIDESZ și KDNP a scăzut ușor, ceea ce nu este surprinzător, dacă luăm în considerare problemele apărute în jurul organizării procesului de vaccinare, potrivit institutului de sondare a opiniei publice.

Sursa: Nepszava/ RADOR/ Traducerea: Rozália Gănciulescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. „O scadere minima”… exista si asa ceva dar nu cred ca asta vreti voi sa spuneti.
    Mai controlati-va, baieti, nu va dati drumul la gura cum se nimereste.

  2. Partidul Cainele are doua cozi!!!..
    Ungurii au imaginatie comica…

  3. Ungurii au umor… Partidul… Cainele cu doua cozi!!!…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.