G4Media.ro

Sondaj IMAS: Prăbușirea spectaculoasă a PSD, la aproape jumătate față de scorul…

Sondaj IMAS: Prăbușirea spectaculoasă a PSD, la aproape jumătate față de scorul luat în noiembrie 2016, se menține și în 2019

PSD s-a prăbușit în intențiile de vot ale românilor, partidul condus de Liviu Dragnea ajungând în ianuarie la scorul minim istoric de 24,5%, arată sondajul realizat lunar de IMAS la comanda USR, obținut de G4Media.ro

Studiul a urmărit preferințele electorale ale românilor la alegerile europarlamentare și parlamentare.

Astfel, potrivit sondajul IMAS, clasamentul electoral, la alegerile europarlamentare, în luna ianuarie, a fost următorul:

PSD – 24,5%

PNL – 23,3%

USR – 13,2%

ALDE – 12,8%

Pro România – 9,1%

PLUS – 7,4%

UDMR – 5,7%

PMP – 2,5%

Alt partid – 1,5%

În ceea ce privește intențiile de vot în cazul alegerilor parlamentare, clasamentul se păstrează, dar se poate observa o ușoară modificare a scorurilor pe care le-ar obține partidele:

PSD – 25,3%

PNL – 22,1%

ALDE – 13,4%

USR – 11%

PLUS – 8,8%

Pro România – 8,1%

UDMR – 4,4%

PMP – 3,8%

Alt partid – 3,2%

Vezi aici rezultatele sondajelor IMAS realizate la comanda USR pe lunile decembrie, noiembrie și octombrie 2018.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

61 comentarii

  1. Errata: Rezultatele au fost inventate, la ordin. Scuze si multumiri pentru întelegere (avem familii, credite etc.).

    • De acord, PSD sta mult mai prost. Daca maine se inchide Antena3 in 2 saptamani PSD ajunge sub UDMR.

    • Danteo , dispari , cititorii si-au dat seama ca tu esti o errata mancurta ce schelaie la luna pentru un pumn de copeici ! Deh , , ne incropim cu 3 copeici postarea sa apucam ghiocelul , iarna e lunga , scuze si multumiri pentru intelegere ( s-a scumpit mitilicul , mahoarca , hlebul , avem familii , credite etc.).

    • Familie,credite >> progres, evolutie tip middle class >> muie psd

    • Vă rog frumos să va purtati cu mănusi cu @Dan Teo, vedeti bine că e ultimul rămas pe baricadă, ceilalti spăland de mult putina cu coada intre picioare…!

    • Cum e posibil sa comenteze mereu Dan Teo primul la articolele din G4 Media ? Asta pandeste si ataca disperat , se vede de la o posta ca e troll , extrem de fudul cu tichia de margaritar cand urineaza contra crivatului . E o vorba pe la noi , caprei ii pica coada de raie , dar ea o tine tot batoasa .

    • DanTeo
      Faptul ca postezi de fiecare data primul arată ca ești in misiune. Faci si tu un ban.
      Cam mizerabil, dar asta e.

    • si postarile tale la ce erau? nu la ordin? 🙂 🙂

    • @andrei,
      Nici nu știi cât mă bucur pentru că n-ai apucat încă să speli și tu putina, deseori mă plictisesc atât de tare, că doar cu câte o partidă de tras la gioale reușesc să mă înveselesc…!

    • Corect, probabil ca PSD e pe la 5%.

  2. Aceleasi Marii sub alte palarii. Romanii nu se duc dupa fenta.

    • Corect. Voturile se muta la Tariceanu si Ponta. Romanii demonstreaza din nou ca au memoria scurta.

    • Si emil e postac, si e batut in cap mai rau ca altii, care s-au carat!

    • Corect, daca se adună pesde, alde, protonta, udmr, pmp, alt partid, se adună mult peste 50%,și daca mai punem o parte din PNL…

  3. Latrina trei traieste din “publicitate “ a stinge lumina acolo inseamna ca nici 10 % va avea P$D la Alegeri
    Pana la europarlamentare si dupa sa boicotam publicitatea pentru Latrina trei!
    Cine Plateste Publicitate Acolo este Neam Prost !
    https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/stop-publicitatii-pe-televiziunile-mincinoase

    • Semnarea petitiei e importanta, dar la fel de importanta e si evitarea firmelor care-si fac reclama pe A3:
      -Dedeman: oricum nu cumparam de la ei pentru ca sunt scumpi ca …dracu’;
      -Milka: cateodata pofta simt ca ma doboara, dar intre timp am descoperit ca mi-o pot potoli cu ciocolata belgiana adevarata;
      -Tide: mai bine spal cu sapun de casa, oricum inglobeaza si mai multa…pucioasa;
      -Dr. Oetker: e asta doctor cum sunt eu Sfantul Petru;
      -Sensi blu: Parerea mea despre farmacii presupun ca o stiti, toate mizeaza pe zicala: ”Sanatatea Inainte de Toate” si isi pun adaos comercial lipsit de bun simt, banuiesc ca minim 80%;
      -Prostamol uno: mai bine face o frectie la un picior de lemn;

    • @scara
      “ ai zugravit “ cu Smoala Corect “companiile” ce finanteaza existenta Latrina trei!

    • Semnat, 24.618 din 25.000 semnături

    • @gogu
      Te rog redistribuie la cunoscutii tai, TREBUIE sa atragem atentia !

  4. PSD nu mai are nici 5%, bye parlament. Enjoy căderea comuniștilor

    • Rămâne de văzut. Românii nu suntem noi cei care comentăm pe aici, ci masele analfabete şi proaste din ţară, din oraşele mici şi de la sate.

    • Am rude la sat. Dacă ați ști că sunt mai radicali anti-pesedisti decât Bucureștenii…

    • Adi, nu generaliza..

      Daca-s pe bune cifrele, poporul asta e batut in tartacuta, de-i da pzdului (partidul infractorilor) credit 25%. Jegurile alea nici macar 5% n-ar trebui sa primeasca! Sa se voteze, felicite intre ei, precum niste veritabili comunisti.

    • PSD are resurse mari in orice parte a tari ,,Nord Sud si Est,,au majoritate oraselor si satelor sub conducere PSD, de aia se pot ascunde cu orice smecherie si minciuna sa fura votul,,asa au cistigat ultima oara si cred ca asa vor continua,,au media au justitia si parlamntul la discretie ,,votul conteaza,, asa va asteptati la orice,,de la ei,,

  5. Felicitari motociclistului care in doar 5 secunde,in liniste, cu multa modestie a facut cat toata opozitia:a redus la tacere o adunatura de zombi.

  6. Exact la fel spuneau sondajele și înainte de alegerile din 2016…cred ca sunt făcute tocmai pentru a mulțumi virtual și a adormi lumea.

    • @Cristi
      In primul rand ca nu „spuneau” la fel sondajele inainte de 2016, erau niste diferente categorice. In al doilea rand hotii de la psd nu au castigat cu procentele din sondaje in 2016 ci cu absenteismul masiv din partea opozitiei. Dar nu stiu de ce imi miroase mie ca esti putintel troll…

  7. Nu va luati dupa cifre.
    Ei au furat voturi si vor fura in continuare.
    MERGETI LA VOT!!!
    Incercati tinerii care nu au fost in sistemul comunist altfel o sa ne scaldam in aceeasi mocirla cu hoti, comunisti care nu fac nimic constructiv pentru multi ani. Odata acaparat sistemul si justitia nu-i mai dati jos de la putere.

  8. Cum e posibil sa comenteze mereu Dan Teo primul la articolele din G4 Media ? Asta pandeste si ataca disperat , se vede de la o posta ca e troll , extrem de fudul cu tichia de margaritar cand urineaza contra crivatului . E o vorba pe la noi , caprei ii pica coada de raie , dar ea o tine tot batoasa .

  9. Am aproape tot atâtea comentarii cât articolul.

  10. dragnea alupigus

  11. Cel mai important e să mergem la vot si sa scăpăm de jigodiile care au capusat 30 de ani țara asta?

  12. Diferenta % vine si din cresterea numarului de participanti la vot? sau in modul o scadere a bazinului electoral PSD prin migrare la Ponta si altii?

    • daca faci un calcul psd cu alde cu ponta si udmr au peste 50 la suta. pnl cu usr si plus au cam 44 si restul se impart aiurea. deci… deocamdata doar o rearanjare, dar nicio schimbare. speram ca in campanie sa se schimbe lucrurile. ps. trebuie luata in calcul si furaciunea.

  13. Cretini au fost / cretini sunt inca!
    Dupa 2 ani de m**e constanta impotriva, tarii, cetateanului si bunului simt, nimic nou sub soare in peisajul electoral si educational romanesc! Are loc o rotire de cadre a prostilor, nu o trezire a lor.
    – Inca PSD capitalizeaza procente care-l baga in parlament. Ridicol pentru poporul roman. Mama prostilor e mereu gravida!
    – ALDE creste, cand in mod normal aceasta filiala a GRU in Romania ar trebui sa fie scoasa in afara legii si membrii ei anchetati sub detentie.
    – ProRomania lui Victoras (nu va lasati inselati de aparente, lupul nu-si schimba naravul) trece de 5%. Maine, poimaine e in haita cu Tariceanu sau cu un PSD post-dragnea.
    – PNL capitalizeaza pe … nimic. Nu cred ca singurele zbateri ale Ralucai Turcan pot aduce scor electoral. Pur si simplu aduna prosti care schimba tabara. Raluco, ia viteza fata mosului, din PNL si mergi in PLUS+USR.
    – USR + PLUS – mult, mult prea putin. Oamenii se zbat dar strica branza buna in burduful de caine.
    Corecta observatia cuiva mai sus referitoare la Antena 3 si scorul PSD. Este expresia imbecilitatii unei bune parti din acest popor.

    • Destul de corect. Doar citeva observatii:
      – pnl nu capitalizeaza nimic, 20.4% in 2016, 23.3% in sondajul asta, in limita marjei de eroare;
      – USR+Plus, cifrele sint, dupa parerea mea, super-optimiste. Inca nu sintem in campanie, inca nu s-a pus galeata cu rahat in dreptul ventilatorului, iar PLUS va fi mana cereasca pentru propaganda psd (fiindca Plus e un partid la fel ca ei, cu vechi tovarasi si facut pe pile, cu multe puncte de atacat adica), nu mai vorbesc de cazul in care se intimpla ideea mea fixa, adica Barna preda USR-ul Plus-ului.
      Concluzia e corecta, sint niste cifre de tot rahatul, natia ori nu intelege nimic, ori sondajul e vax albina.

  14. Uite si bomboana de pe coliva P$D: campania declic.ro de sustinere a candidaturii Laurei Codruţa Kövesi pentru funcţia de procuror şef european a strans peste 100 000 de semnaturi in 6 zile !

  15. Nasoale cifre, daca ma uit bine partida vechii Romanii (psd+anexa+proPonta+udmr) tot trece de 50%. Pentru mine e o dovada de ineptie, atit a neamului cit si a opozitiei.
    Si, fiindca veninul nu-mi da pace, e chiar mai rau. Uitati-va la Plus + USR , 20.6% la europarlamentare. Numai ca ei au lista comuna asa ca fiti atenti aici, daca lista asta trece de 10% eu imi maninc palaria (un pariu sigur ca oricum n-am palarie).

  16. Nu au pierdut nici un vot. Ba mai mult au mai multe voturi ca inainte:
    PSD – 25,3% + ALDE – 13,4% + Pro România – 8,1% + UDMR – 4,4% = 51.2%

    Ce au pierdut?
    Tot asa au majoritate!
    Singura diferenta e ca majoritatea e numita altfel.

    • 1 majoritatea este emanatia FSN – daca reusim sa introducem Legea Ticu si Proclamatia de la Timisoara in Constitutie acele “partide” in fond Familii de Mafioti vor fi ilegale + nu mai intra in Parlament

      2 usere prea usor se da in barci cu plus…

    • votul e ceva emotional, nu rational. ceva greseli inainte de vot si opozitia e pe faras. o declaratie aiurea a presedintelui, un scandal fabricat, o dezvaluire bomba tocata pe toate stirile etc si gata cu prezenta la vot…p$d+alde+ponta+udmr = 55-60% lejer

    • In clipa asta, PSD e sinonim cu Dragnea și cu banda lui! Orice ar fi, oricum ar fi, totul se măsoară în funcție de probabilitatea ca Dragnea & Co să zboare! Nu contează, nu are nici o importanță că votanții PSD se împart la multi – pe deasupra, e și evident! Oricum, sunt mai multe șanse ca gruparea de bandiți sa piardă guvernarea(automat și șefia PSD) și „mulțumită” lui Ponta!

    • Ce lege Ticu, ce punct 8 – ce le poate face la 80% din clasa politică?! Marea majoritate a celor din politică, deja, nu mai erau majori la revoluție, nu au avut nici un drac’ de funcție în PCR (asta era valabil in anii’90, hai până prin 2010 – acum marea majoritate a ălora care au fost în fostul PCR, papa pensii speciale)! Asta nu ii face pe ăștia care nu aveau 18 ani la revoluție mai puțin hoți!

    • sa vezi chestie, daca aduni si usr si pnl si minoritati si cine o mai fi ajungi chiar la 100% 🙂 🙂
      asa o logica tampita ca a ta greu de crezut ca mai exista.

  17. Ar fi prea frumos ca acest sondaj sa fie adevarat, nici nu îndrăznesc sa visez ca PSD poate cobori sub bazinul electoral clasic (35%). Nu cred ca va exista o alianță PSD UDMR ALDE și PRO Romania sunt prea multe polițe de plătit între acești oameni, ceva asemanator e posibil sa între Plus și PNL .Oricum ar fi prea frumos sa vedem 10 ani fără PSD la conducere , aceasta ghiulea atașata de piciorul poporului roman.Eu am încredere in Dragnea , sunt convins ca se va sinucide politic cu tot cu partid.

  18. Nu stiu ce tot comentati voi pe-aici, dar zau ca parca tineti cu ursul! Nu mai fiti deprimanti, vazurati acu 2 zile condamnari intr-un proces istoric, si mazare 9 ani la inchisoare? Ce-ar fi sa mai gandim si pozitiv, bunaoara, draknea la puscarie in procesul de la ICCJ, inainte de alegeri si ce-o mai fi? Sau tradiceanu, sau ponta? Toti sunt cu procese la Inalta Curte. Despre oug scarboase, nu prea pare-a fi cazul, daca nu vor sa-si puna toata UE in cap. Eeee, astea cam cum credeti ca ar aranja alegerile, mmm?

    • Nu va mai imbatati cu apa rece.Chiar daca cei 2 primesc condamnari Dragnea si Tariceanu sunt peste tot in societate.Spiritul comunist si mentalitatea de javra nu va pieri decat dupa o nucleara in tara noastra.Drept dovada stau sondajele enorm de mari pentru cat au facut aceste doua partide!!!

    • Mai Silviu, daca ai veni mai des pe-aici la comentarii, ai sti ca sunt departe de a ma imbata cu apa rece! Ce mare dovada doua sondaje, despre care nici nu poti sa bagi mana-n foc 100%, pana la alegeri vor mai fi inca vreo 50. Atrag atentia ca nu este cazul sa facem de-acum socoteli de parca alegerile ar fi maine, si sa ne-apuce depresia, cata vreme in orice zi psd-alde-udmr iau suturi in c…r si palme peste bot de la UE, de la societatea civila(vezi proteste zilnice), au inceput si primarii cu scandal, si-atunci sa facem acum niste socoteli cum ca ne trezim tot cu psd-alde pe cap, mi se pare total nefondat, cata vreme totul este o situatie fluida ce se poate schimba de azi pe maine. De ce nu incurajez socotelile depresive este evident, in ultima instanta in 2016 psd-alde au castigat tocmai datorita celor doua idei manipulative care-au tinut oamenii in casa, in loc sa mearga la vot : ”toti sunt la fel” si ”n-am cu cine vota”. Ar trebui sa stiti ca aceast neam al nostru are o tendinta nativa spre lipsa de incredere in el, spre defetism, ca asta-i istoria, si-atunci sa ne mai si sapam groapa singuri inca de pe 10 februarie, zau, e total aiurea!
      PS. Sa ajunga draknea si tariceanu la parnaie cred ca ar schimba fundamental scena politica, mama, ar fi chiar nucleara! Javrele sunt lase, iar comunistii aia 100% nu mai sunt cine stie cati, ca au mai murit dintre ei.

  19. Mare dreptate are silviu. Cand te uiti doar la poza nu poti avea 24%.
    Cand te uiti la tv si l vezi pe badin moderator, pe gusa cu manecile suflecate, pe valer marian invitat de onoare, la televiziuni care se vor normale, e clar ca avem probleme.

    • Va zica, daca ma uit la poza aia stupida, trebuie sa inteleg faptul ca psd n-are cum sa aiba 24%, trebuie ca au 50%, nu? Ca scrie asta pe fruntea danciloaii si pe pereti, unde se uita draknea! Hai, mai postacule, da-i drumul de-aici, te-am vazut si pe la alte articole cu mesaje psdiste, zau, fa bine si nu ne mai insulta inteligenta! Oricum, ati inceput sa va mai dati dupa cires, nu mai sunteti chiar asa de vocali si obraznici, o mai scaldati, dar eu sunt veche pe-aici si nu ma duceti! Carati-va dracu’ de-aici!

  20. Dacă USR se dau ei pe ei în propriul lor sondaj la 13%, e clar că sunt undeva pe la 6%, maxim.
    Iar PSD dați de aceeași USR la 24%? – Deci pe undeva pe la 35%.
    Dar continuți să comentați pe sondajele lunare făcute de USR, veți avea un șoc la alegerile reale.

    • Mai titi, tu esti postac de meserie, te vad de vreo saptamana pe-aci cu mesaje de sustinere psd, asadar e cazul sa te iei de manuta cu danteo si sa va duceti mai la vale, bunaoara pe situl lui buble!

    • Ce le mai știe trolul titi pe toate câte sunt si mai ales, câte vor fi. De când și-a răspuns singur la întrebarea pe care și-a pus-o tot singur „hâc eu cine votez” a și început să creasca „pezedeul”. Totul spre bucuria lui titisor care abia așteaptă o alegere reală cu „m…UE” cum a scris el că-i place. Doar de la „pezedeu”, că altfel se supără făptașii.

  21. La procentele astea situatia inca arata destul de urat, nu vad nicio prabusire spectaculoasa din pacate. PSD + ALDE inca au foarte mult.

    Singurele variante care ar asigura majoritatea ar fi:

    Opozitie:
    PNL + USR + PLUS + Pro Romania = 53.7%

    Ciuma:
    PSD + ALDE + Pro Romania + UDMR = 55%
    PSD + ALDE + Pro Romania = 50.3% – cam la limita

    Daca nu intra UDMR, desi putin probabil, variantele ar fi:

    Opozitie:
    PNL + USR + PLUS + Pro Romania = 56.3%

    Ciuma:
    PSD + ALDE + Pro Romania = 52.8%

    Concluzii:
    1. Oamenii inca sunt spalati pe creier de Antene, si din pacate o sa mai dureze pana se vor trezi. 2. Vrei / nu vrei, nu scapi de Ponta.

  22. Comuniștii pe topoganul istoriei negre a României! Mafia nomenclaturii bolșevicului iliescian este pe cale de dispariție! Generațiile tinere devin mai mature decât octogenarii comuniști !

  23. cine numara voturile ?