G4Media.ro

Sondaj Europa FM: 35% cred că președintele trebuie să numească procurorii șefi,…

Sondaj Europa FM: 35% cred că președintele trebuie să numească procurorii șefi, 58% vor ca Laura Codruța Koveși să rămnă în justiție iar 83% spun că justiția din România este influențată de factorul politic

Președintele ar trebui să numească procurorii șefi ai DNA, Parchetului General și DIICOT, cred 35, 3% dintre cei intervievați, se arată într-un sondaj realizat de IMAS la comanda EuropaFM. 58% cred că Laura Codruța Koveși ar trebui să rămână în justiție după încheierea mandatului și doar 7,9% cred că ar trebui să intre în politică. 83% cred că justiția din România este influențată de factorul politic.

Sondajul a fost realizat în perioada 9-13 iunie 2018. Au fost realizate 800 de interviuri, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviews). Eroarea de eșantionare este +/- 3,5%.

În opinia dumneavoastră, cine ar trebui să numească procurorii șefi ai DNA, Parchetului General și DIICOT? Dintre cei intervievați, 35, 3% spun că președintele, 21, 9% Consiliul Superior al Magistraturii, 17, 2% ministrul justiției, 14, 9% nu știu sau nu răspund, doar 5,9 cred că Guvernul iar 4,8% altcineva.

Cât de mulțumit/ă sunteți de activitatea președintelui României Klaus Iohannis referitoare la apărarea independenței justiției? Foarte mulțumit – 14, 9%, Mulțumit – 28 %, Nici mulțumit, nici nemulțumit – 15, 7, Nemulțumit – 15, 7%, Foarte nemulțumit – 13, 3%, Nu știu – 3,2.

Cât de mulțumit/ă sunteți de activitatea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Koveși? Foarte mulțumit – 21, 9%, Mulțumit 24, 8%, Nici mulțumit, nici nemulțumit 17, 1%, Nemulțumit 13, 8%, Foarte nemulțumit 16,7%, Nu știu – 5, 7%.

Ați prefera ca, după terminarea mandatului de procuror șef DNA, Laura Codruța Kovesi să rămână în justiție sau să intre în politică? Aș prefera să rămână în justiție – 58%, Altceva – 17%, Nu mă pot pronunța 16,6%, Aș prefera să intre în politică – 7,9%.

Credeți că justiția din România este influențată de factorul politic? Da – 83%, Nu 17%. Fațăă de acum un an, credeți că justiția din România este influențată mai mult sau mai puțin de factorul politic? Este mult influențată – 71, 1, Este influențată mai puțin – 12, 3%, Este la fel 9,3%, Nu știu 7,3%.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. garantat PSD+ALDE+UDMR stiu care e realitatea , iar sondajul acesta e in trendul a ceea ce crede lumea despre mizeria PSD+ALDE+UDMR, si asta e un sondaj care arata pe unde se situeaza puterea la ora actuala. TOTI ne lovim de lipsa autostrazilor promise de politicieni de 28 de ani, de spitalele mizerabile cu manageri care au averi impresionante, unde doar daca esti „cineva” esti tratat norma l, de ilustri docenti medici care nu au nici o rusine in a cere/primi bani, graniceri abuzivi si plini de averi, de copii de politicieni/primari/ bugetari in general care au averi si afaceri impresionante, de politisti/procurori/magistrati/notari , de asta emigreaza medicii, de asta emigreaza oamenii muncitori din tara asta .. si aceste lucruri, doar sa fii tariceanu, sa spui ca nu exista, sau ca sunt normale .. coruptia exista in romania, e generalizata si trebuie combatuta, fiind un real pericol la adresa romanului de rand, si de asta trebuie intarita eliminand raul (politicianul! de orice culoare politica)

  2. Niciunul nu trebuie numit politic ci prin concurs , cu alte cuvinte pe merit .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.