G4Media.ro

Sondaj: Doar trei partide ar intra în Parlamentul de la Chișinău

Sondaj: Doar trei partide ar intra în Parlamentul de la Chișinău

Cel mai recent sondaj al companiei iData din Republica Moldova, publicat marți, arată că numai trei partide ar trece în acest moment pragul electoral de 6% de intrare în Parlamentul de la Chișinău, iar alte două se află imediat sub prag.

Mai precis, conform sondajului Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) conduce topul cu o intenție de vot de 39,1%. Pe locurile doi și trei se situează Blocul Socialiștilor și Comuniștilor din Moldova (BECS), format din Partidul Comuniștilor și Partidul Socialiștilor, cu un scor de 33,4% și Partidul Șor cu 10,1%.

Pe pozițiile patru și cinci, sub pragul electoral, se clasează Blocul „Renato Usatîi” cu 4,9% și AUR Moldova cu 4,8%. Topul este urmat de Partidul Platforma „Dreptate și Adevăr” (PPDA) cu 3,5% și Partidul Democrat cu 1,2%.

Potrivit acestor scoruri, partidele care accede în Parlament nu pot forma o alianță de guvernare fie de orientare de stânga sau de dreapta.

Foto: Rezultatele sondajului iData. Sursa/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Sondajul se refera la cetatenii din interiorul granitelor. Datorita diasporei, PAS va avea alegerea intre a obtine o majoritate fie cu rusul eurofil Usatii, fie cu europeanul eurofob Simion.

  2. Scorul AUR este supraestimat… Combinația între unionism ipocrit și antivaxerism, antisistem, șamd nu cred ca aduna mai mult decât 0.9-1.2% asta au luat împreună partidele afiliate AUR la prezidențiale.

  3. ….partidele care accede… 😂