G4Media.ro

SONDAJ: Cea mai mare problemă a bulgarilor o reprezintă preţurile mari, urmată…

SONDAJ: Cea mai mare problemă a bulgarilor o reprezintă preţurile mari, urmată de pandemia COVID și corupție

Creşterea preţurilor reprezintă o provocare majoră pentru noul guvern de la Sofia, aproape jumătate dintre bulgari considerând că majorarea preţurilor este de peste 20%, transmite Radioul Național Bulgar (BNR), citat de Rador.

Cabinetul condus de premierul Kiril Petkov înregistrează atât aprecieri pozitive, cât şi negative. Acestea sunt principalele concluzii ale unui sondaj de opinie publicat, miercuri, de agenţia sociologică Trend, efectuat la comanda publicaţiei „24 Ceasa” privind opiniile bulgarilor despre principalele instituţii şi partide şi problemele de actualitate din ianuarie 2022.

Noul guvern al premierului Kiril Petkov se bucură de 39% apreciere pozitivă, aproape la fel de mulţi (40%) fiind cei care au o părere opusă. Evaluarea pozitivă a activităţii preşedintelui statului, Rumen Radev, este de 49%, iar cea negativă de 36%, conform rezultatelor sondajului. Cea mai mare problemă cu care se confruntă Bulgaria în acest moment este cea a preţurilor mari, indicată de 44% dintre respondenţi, urmată de pandemia de COVID-19 (12%) şi de corupţie (11%).

Potrivit respondenţilor, prima problemă pe care noul executiv trebuie să o abordeze cu prioritate este controlul preţurilor (58%).

După cum era de aşteptat, tabloul electoral este identic ca structură cu rezultatul alegerilor parlamentare, remarcă Agenţia Trend. Partidul „Constinuăm Schimbarea” este prima forţă politică cu un sprijin de 26,4% din partea celor care au declarat că vor vota în cazul unui eventual scrutin. Partidul fostului premier Boiko Borisov, GERB, rămâne aproape de rezultatul electoral cu 22,3%, urmat de Partidul Socialist Bulgar (11,5%) şi Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi 10,9%. A cincea forţă politică este „Există un Astfel de Popor” cu 8,1%, iar cea de-a şasea, „Bulgaria Democrată” (6,8%). Partidul „Văzrajdane” (Renaştere, n.r.) înregistrează o uşoară creştere faţă de rezultatele alegerilor, bucurându-se de susţinerea a 5,9% dintre cei care au afirmat că îşi vor exercita dreptul de vot la noi alegeri.

sursa: BNR.bg (traducere Rador)

Sursa foto: Facebook Съдебна палата

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Corupția nu mai e o problemă în România, așa a ordonat Iohannis, fiindcă asta ați votat.

  2. „Controlul preturilor”, asa, asa, capitalismul socialist biruitor.