G4Media.ro

Sondaj: 41% dintre evreii din România spun că antisemitismul a crescut în…

sursa foto: Unsplash

Sondaj: 41% dintre evreii din România spun că antisemitismul a crescut în ultimii cinci ani. Ei reclamă antisemitismul în viața politică și pe rețelele sociale

Un sondaj realizat în comunitatea evreiască de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde la comanda Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” arată că 71% dintre respondenți spun că în România există antisemitism.

41% dintre respondenți consideră că antisemitismul a crescut în ultimii cinci ani, iar cele mai mari probleme sunt Profanarea cimitirelor evreiești, Manifestarea antisemitismului în social media (Facebook, Instagram, Twitter, Tik Tok, etc), Vandalizarea instituțiilor și monumentelor evreiești, Manifestarea antisemitismului în viața politică, Manifestarea antisemitismului în mass-media (presă, TV) și Manifestarea unor atitudini antisemite pe stradă sau în alte locuri publice.

24% dintre respondenți au declarat că au fost ținta unor remarci antisemite, iar 14% au declarat că au fost țintele unor acțiuni antisemite.

13% dintre respondenți au declarat că le este teamă să frecventeze locuri sau evenimente din cauza antisemitismului, iar 27% evită să poarte obiecte care ar facilita identificarea lor ca evrei.

Sondajul a fost realizat față în față cu 440 de respondenți de etnie evreiască din România (din totalul de 2378 de persoane), iar eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 4%.

Citește aici sondajul integral

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Cum se face că Israelul i-a sfătuit pe CIVILII palestinieni să evacueze pe o anumită rută pe care au bombardat-o ulterior? Asta nu cred că ajută la combaterea antisemitismului

 2. Se pare că antisemitismul funcționează chiar aici

  • Dacă te referi la ce am spus eu, sunt curios cum interpretezi situația. Care e diferența între teroriști și israelieni în momentul în care ambii omoară civili fără discernământ?

   De ce Israelul, națiune de top dpdv economic, politic și cultural nu e în stare să rezolve un conflict de atâția zeci de ani?

   Nu încerc să sugerez ceva anume, vreau doar să arăt niște realități.

   Momentul în care nu mai poți pune întrebări e momentul în care ești mort dpdv al rațiunii, așa că hai să punem întrebări în continuare