G4Media.ro

Soluție pentru profesori agresivi propusă de secretarul de stat în Ministerul Educației,…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Soluție pentru profesori agresivi propusă de secretarul de stat în Ministerul Educației, Antoneta Bolchiș: un sistem de evaluare mintală a profesorilor

Cadrele didactice ar trebui evaluate de psihiatri într-un sistem care să includă și monitorizarea anuală a avizelor date de specialiștii în sănătate mintală, potrivit unei propuneri făcută de Antoneta Bolchiș, secretar de stat din Ministerul Educației.

La o conferință organizată de Școala 9 Antoneta Bolchiș, secretar de stat din Ministerul Educației a fost întrebată „ce planuri are Ministerul Educației cu profesorii agresivi”, iar aceasta a prezentat două posibile soluții, după care a spus că este deschisă și la alte propuneri pe care i le va prezenta ministrului și apoi va reveni.

În plus, Bolchiș a mai spus că „recomandabil” ar fi ca profesorii sau personalul care recercetează aceste cazuri de abuz să nu fie colegi în școală cu profesorul acuzat de abuz, pentru a fi o anchetă imparțială.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

 1. solutia este analizarea abaterilor disciplinare imeadiat, si oprirea celor ce s-a demostrat ca au abuzat verbal, fizic, emotional sau in orice fel, de a mai profesa vreodata, cu incepere IMEDIATA. nu cum se intampla azi, ca pana se ia o decizie, individul in cauza mai are oportunitatea sa abuzeze, participand la clase in continuare.

  • Da, tratați-i ca pe niște infractori apoi mirați-va de ce în învățământ nu mai vine nimeni sa lucreze. Asta este și unul din motive, oamenii bine pregătiți au plecat demult. 8n învățământ angajezi ce poți, la fel ca în orice alta meserie în România zilei de azi.
   În alta ordine de idei, poate ar fi mult mai indictata testarea psihologica a parlamentarilor înainte de alegeri. Astfel, nu am mai fi avut în parlamentul României elemente ca șoșoacă, simion și alți inși cu căderi psihice, care ar trebui sa stea în cu totul alt loc, în cămașă de forta, dar nici hoți, mafioți, lepre, inși care s-au abonat la banul public.

 2. „Recomandabil” ar fi ca profesorii sa fie testati aleator pentru droguri si alcool inainte de inceperea cursurilor.

 3. Dar pe politrucii din ministere, cum e Antoneta Bolchis, ii evalueaza corect cineva la sanatatea mintala si la competenta?
  Nu de alta, dar cei mai multi ar pica evaluarile daca s-ar face pe bune! 🙂

 4. Ehehe..
  Ar trebui EVALUATI PSIHIATRIC INTAI SI INTAI CEI CE NE CONDUC VIETILE, CEI CE SUNT IN FUNCTII INALTE SAU MAI PUTIN INALTE, DAR DECIZIILE LOR AU IMPACT ASUPRA VIETII NOASTRE..!!!
  ATUNCI SA VEZI GROZAVII..
  DESI, NU M-AR MIRA SA IASA MAI TOTI APTI MENTAL!
  A NU SE CONFUNDA CU APTI PROFESIONAL…AICI E IARASI O MARE, MARE BUBA..APT PROFESIONAL PENTRU FUNCTIA CE O DETII…
  UN MEDIC VETERINAR ESTE SEF PESTE INSPECTIA SANITARA DE STAT DIN MINISTERUL SANATATII.
  NU CRED CA EXISTA ECHIVALENTA INTRE CELE DOUA FACULTATI DE MEDICINA VETERINARA SI UMANA, DAR UITE CA DE ANI DE ZILE SE POATE…RAFILA E MIC SI NU ZICE NIMIC..II CONVINE SE PARE.
  UN SOCIOLOG ESTE MINISTRUL APARARII NATIONALE SI SE TREZESTE VORBIND DE NU STIU CE TIPURI DE RACHETE A CAROR PERFORMANTE/STRUCTURI LE-O FI INVATAT PESTE NOAPTE???
  UN FOST DIRECTOR DE CEVA LEGAT DE VINURI, ESTE MINISTRUL CULTURII…
  ETC..ETC…
  BEZNA MINTII CUPRINDE INCET DAR SIGUR PENTRU MULTI ANISORI, ROMANIA, DORMITI INSA LINISTITI CACI NE VEGHEAZA UN GENERAL SI UN PROFESOR!!!!

 5. Toată lumea ar trebui evaluată. Cadrele didactice în aceeași măsură cu restul aparatului bugetar.

 6. toti bugetarii si parlamentarii trebuie testati si pusi in functie doar cu avizul medical astfel incat d3menti ca Simion si Sosoaca Simionis si Grindeanu sa nu mai ajunga pe functii

 7. Dar soluția pentru elevii agresivi cu colegii lor si/sau cu profesorii?
  S-a gândit Ministerul Educatiei la scoli speciale pentru elevii cu boli psihice, recunoscute sau nu de catre parinti?
  Sau așteaptă ca un astfel de elev sa bage intai cutitul intr-un coleg sau intr-um profesor, ca sa modifice Regulamentul?

  • Nu de gândește la elevii agresivi. Elevul este atotputernic. Poate face vrea, poate zice ce vrea, poate jigni cum vrea. Cum să zică așa ceva că le sar părinții (CP)și elevii (CNE).

  • La ziariștii care publica asemenea articole și politicienii care aberează în felul asta, violenta UNOR elevi nu va conta în fata violentei UNOR profesori.
   Ar fi interesant dacă exista vreun profesor care sa publice foaia metricola a pupezei pesediste care debitează asemenea idei.

 8. Dar pentru punerea la punct a elevilor care sunt agresivi cu profesorii ce facem?

 9. Asteptam o solutie si pentru PROGRAMA SCOLARA fiarte incarcata care e agresiva cu sanatatea copiilor.
  Copii care incep ziua cu meditatii de la ora 8 si o incheie cu teme multe la ora 20.
  E NORMAL????

  • Procentul de analfabeti functional, in randul absolventilor de LICEU, creste, de la an la an. O fi de la prea multa invatatura?

 10. Soluția cea mai buna ar fi pensionarea anticipată a cadrelor didactice, fără niciun fel de penalizare.
  Împăcăm și capra,și varza…