G4Media.ro

Soluția găsită de Ursula von der Leyen pentru a scăpa de scandalul…

Soluția găsită de Ursula von der Leyen pentru a scăpa de scandalul generat de portofoliul care se ocupă de ”protejarea modului de viață european”

Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a modificat denumirea controversată a portofoliului comisarului însărcinat cu migraţia din ”protejarea modului de viaţă european” în ”promovarea modului de viaţă european”, a anunţat miercuri purtătorul său de cuvânt, transmite AFP.

Denumirea portofoliului a suscitat o polemică intensă după anunţarea noii Comisii Europene.

Mai multe grupuri politice din Parlamentul European – printre care socialist, ecologist şi Renew Europe – i-au solicitat viitoarei şefe a executivului comunitar să renunţe la titulatura care în opinia lor asocia migraţia şi ”protejarea modului de viaţă european”. Până acum, însă, Von der Leyen rămăsese consecventă faţă de denumirea iniţială a portofoliului.

Lidera grupului socialist (S&D) din Parlamentul European, Iratxe Garcia, care în luna septembrie i-a trimis o scrisoare pe acest subiect Ursulei von der Leyen, a salutat într-un comunicat schimbările decise de aceasta.

O altă modificare adusă este aceea că viitorul comisar pentru ocuparea forţei de muncă va fi responsabil şi pentru drepturi sociale, iar comisarul european pentru mediu va integra, de asemenea, pescuitul.

Responsabilitatea portofoliului ”promovarea modului de viaţă european” îi va reveni grecului Margaritis Schinas, care a fost deja audiat de comisia de specialitate a Parlamentului European. În perioada mandatului Comisiei Europene conduse de Jean-Claude Juncker, Schinas a fost purtător de cuvânt al acesteia.

Noua Comisie Europeană urmează să îşi înceapă mandatul la 1 decembrie, după ce componenţa şi programul ei vor fi supuse la vot în plenul Parlamentului European pe 27 noiembrie, la Strasbourg.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. O da, activitate intensa la Bruxelles, probleme grele, protejare, promovare, bambilici de creieri mici.

  2. Problemelele grele la Bruxelles sunt probleme tarilor care chiar pun bani la bugetul UE, nu ale celor care se chinuie sa acceseze niste fonduri si pe alea, ca in bancuri, jumatate le pierd, jumatate le fura.

  3. Politicieni astia de doi centi de la Bruxelles au ajuns sa le fie rusine de istoria lor crestina..de toti martiri lor de lucruri normale sa apere familia si copii lor…te mai miri ca peste tot creste extrema dreapta…astia sunt la fel te prosti ca si politicieni nostri..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.