G4Media.ro

Solidaritatea europeană: Cehia primește 150 de ventilatoare din rezerva UE, din Olanda…

Solidaritatea europeană: Cehia primește 150 de ventilatoare din rezerva UE, din Olanda și Austria

Cehia, una dintre cele mai afectate țări europene de al doilea val al pandemiei de coronavirus, a făcut apel la UE pentru furnizarea a 150 de ventilatoare necesare tratării cetățenilor infectați.

După ce Comisia Europeană a anunțat joi trimiterea a 30 de aparate din rezerva strategică a UE, Olanda a anunțat că va trimite alte 105 ventilatoare, iar Austria încă 15, potrivit unui comunicat de presă al executivului european.

În plus, Austria a trimis în Cehia alte 30 de dispozitive medicale necesare tratamentului bolnavilor de Covid – 19 aflați la Terapie Intensivă.

Comisia Europeană a mai trimis în Cehia 620.000 de măști și 50.000 de combinezoane de protecție din rezerva strategică, numită rescEU și găzduită de șase state membre, printre care și România. Achizițiile pentru materialele din rescEU sunt suportate de Comisia Europeană.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Sigur si guvernul „meu” a vorbit cu alte state, avand in vedere ca deja se moare din lipsa locurilor ATI. A nu, scuze. Tara noastra mictioneaza pe vietile noastre… Colectiv, Revolutie, Hexi Pharma, Mineriade… Etc etc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.