G4Media.ro

Solidaritate impresionantă a românilor din Diaspora. Cei care nu pot ajunge la…

Solidaritate impresionantă a românilor din Diaspora. Cei care nu pot ajunge la secțiile de votare, ajutați de voluntari prin intermediul unui grup de Facebook

Exemplu de solidaritate între românii plecați din țară. Mai mulți cetățeni din Diaspora s-au mobilizat pe rețeaua de socializare Facebook și oferă voluntar transport celor care doresc să ajungă la secțiile de votare.

Aceștia s-au organizat pentru a-i a ajuta pe alți români aflați în zonă, șoferi de TIR blocați în parcări, sau pe cei care nu au posibilitatea pentru a ajunge la urne.

Totul se întâmplă pe grupul de Facebook ”Voluntari în Europa”, creat, potrivit administratorului, ”pentru toți românii din EUROPA, care să se ajute între ei în caz de nevoie”.

Aici au publicat chiar și o listă cu persoanele care pot ajuta cu transportul la secțiile de vot, în țări precum Marea Britanie, Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Olanda sau Spania.

Pe grup sunt foarte multe mesaje în care șoferi de TIR, de exemplu, rămași în parcări, solicită ajutor, și la fel de multe răspunsuri din partea membrilor grupului.

”Buna ziua ! Ma ofer ca voluntar in zona Milano pentru soferi de tir ,care doresc sa ajunga la sectiile de votare, si nu au posibilitate. Telefonul de contact este….” sună unul dintre mesaje.

„Acest român din Paris m-a ajutat să ajung la o secție de votare. Am reușit să îmi exercit dreptul constituțional de a vota. Pentru un viitor mai bun în țara noastră. Dacă nu pentru noi poate pentru copiii noștri. Mă întreb retoric ce cromozom lipsește nației noastre de nu putem fi uniți decât atunci când ne ajunge cuțitul la os? Avem datoria în fața celor care vor moșteni patria de la noi să le oferim o Românie curată, asanată de o clasă politică profund nocivă. Dacă la mine s-a putut datorită acestor oameni, voi cei care sunteți acasă nu aveți nici o scuză. Ieșiți la vot fraților! Votați fiecare cum vă dictează conștiința și sufletul, dar votați! Dumnezeu să aibă grijă de România”, a scris Eugen Florescu, unul dintre românii din Diaspora, care a poste pe grup.

Foto: Fotografii postate pe Grupul Voluntari în Europa

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Felicitari dragi romani! Este realmente impresionant sa vad ca putem fi solidari. Imi era dor de o stire de aceasta

    • Am mare incredere in diaspora! La asa o miza uriasa, doar ei ne mai pot salva tarisoara!!!

    • Asistate…, tu ai scris la misto ce-ai scris acum, dar nici nu stii cat adevar ti-a scapat cu aceasta ocazie!

    • Scuze, mi-a scapat un „i” in plus!

    • Esti rautacios, vrei sa zici ca denigrez diasporele… Pai sunt tot ce ne-a mai ramas de valoare in tarisoara asta…

  2. Intotdeauna am spus ca diaspora poate ajuta ca Romania sa se schimbe. Sunteti multi dragilor, iar eu una va multumesc! Dumnezeu sa va aiba in paza!