G4Media.ro

Solicitarea DNA de ridicare a imunității lui Tăriceanu – pe ordinea de…

Solicitarea DNA de ridicare a imunității lui Tăriceanu – pe ordinea de zi a Comisiei juridice a Senatului / UPDATE: Luarea unei decizii a fost din nou amânată

Comisia juridică a Senatului ar putea da marţi un raport pe solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu, transmite Agerpres.

 • Update 12:30 – Luarea unei decizii a fost din nou amânată după ce PSD a solicitat chemarea la comisiei a procurorilor DNA care să dea detalii despre dosarul lui Tăriceanu. O decizie în acest sens va fi luată săptămâna viitoare, a precizat preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Potrivit site-ului Senatului, pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei juridice se află şi scrisoarea PÎCCJ prin care solicită formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Călin Popescu-Tăriceanu.

Biroul permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru acest raport, însă Comisia juridică a suspendat din lipsă de cvorum, în ultimele săptămâni, consecutiv, două şedinţe în care era de aşteptat să fie dezbătută pentru raport solicitarea DNA.

Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul acestei cererii DNA de încuviinţare, pentru a le permite senatorilor studierea dosarului cauzei.

Tăriceanu a declarat, pe 4 aprilie, că le-a solicitat senatorilor din Comisia juridică să urgenteze elaborarea avizului în privinţa cererii DNA de începere a urmării penale în cazul său, menţionând că este dispus, în orice moment, să prezinte în plen punctul său de vedere.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Comisia juridică trebuie să întocmească un raport, care va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea DNA.

Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Si ce daca! Asta-i o problema? Bineinteles ca nu e.

 2. ce va mai chinuiti atata sa-i ridicati imunitatea.
  si asa, se vor amana toate termenele pana la calendele grecesti

  nu mai apuca cetatenii sa vada dreptatea facuta in viata asta

 3. Iara a comentat Tradiceanu in front? Cum comenteaza, cum isi aduc aminte ca trebuie sa-i ridice imunitatea. Se calmeaza, uita si astia.

 4. vozganian, de ce ai venit in tara asta ?
  ca sa scapati toti ?

 5. Amânare după amânare!
  Pana după prezidențiale!
  Si pe urma:amânare.

 6. Sunt foarte curios dacă membrii acestei comisii își vor putea ridica indemnizația de ședință, din moment ce acestea nu s-au ținut.

 7. Ce să îi faci? Oameni prevăzători, nu glumă!
  https://youtu.be/lmMy310quYM

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.