G4Media.ro

Șoigu anunță că „mobilizarea parțială” anunțată de Putin a fost finalizată: 82.000…

Sursa foto; Russian Defence Ministry

Șoigu anunță că „mobilizarea parțială” anunțată de Putin a fost finalizată: 82.000 de recruți mobilizați se află în zona de conflict, iar alți 218.000 sunt în pregătire

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat vineri că „mobilizarea parțială” a 300.000 de rezerviști pentru a lupta în Ucraina, anunțată de Rusia în septembrie, a fost finalizată, relatează Reuters.

În cadrul unei întâlniri cu președintele rus Vladimir Putin, transmisă de televiziunea de stat, Shoigu i-a spus lui Putin: „Sarcina stabilită de dumneavoastră de (a mobiliza) 300.000 de persoane a fost finalizată. Nu sunt planificate alte măsuri”.

Șoigu a declarat că din cei 300.000 de recruți mobilizați, 218.000 au rămas în pregătire, în timp ce 82.000 au fost desfășurați în zona de conflict, dintre care 41.000 au fost repartizați în unitățile lor.

El a declarat că, pe viitor, recrutarea pentru campania din Ucraina se va baza pe voluntari și soldați profesioniști, mai degrabă decât pe mobilizarea mai multor rezerviști din cele câteva milioane de rezerviști ai Rusiei.

Putin a declarat o „mobilizare parțială” a 300.000 de rezerviști la 21 septembrie, după ce o serie de înfrângeri militare au dus la ruinarea forțelor rusești din regiunea Harkov din estul Ucrainei și la creșterea presiunii în regiunea Herson din sud.

Măsura a declanșat un exod al bărbaților de vârstă militară din Rusia, zeci de mii de persoane îndreptându-se spre țări precum Georgia, Armenia și Kazahstan, care le permit rușilor să intre fără vize.

Peste 2.000 de persoane au fost arestate la protestele împotriva mobilizării din Rusia. Au existat proteste publice în legătură cu cazuri de bărbați mobilizați în ciuda scutirilor medicale sau a lipsei de experiență militară.

Răspunzându-i lui Shoigu, Putin a recunoscut problemele legate de mobilizare, spunând că acestea sunt „inevitabile”, și a afirmat că este necesar să se facă „corecții” în dezvoltarea forțelor armate ale Rusiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Carne de tun!

  2. Pai sa dea pe repede inainte cu pregatirea celor 218.000,ca aia 82.000 tin cel mult pana la anul nou( pe rit nou).

  3. a inceput sa se invarta malaxoru

  4. Noi credem ca trebuie sa timita intariri.😀