G4Media.ro

Șoferii Companiei de Transport din Iași au reluat protestele. Doar 12 autobuze…

Șoferii Companiei de Transport din Iași au reluat protestele. Doar 12 autobuze sunt pe traseu, conduse de șoferi aduși din afara societății

Şoferii de autobuz din Iaşi au reluat miercuri dimineaţă protestele, refuzând să iasă cu maşinile pe stradă, însă conducerea Companiei de Transport Local (CTP) a adus şoferi din afara societăţii, astfel că 12 autobuze circulă pe câteva trasee din municipiu, transmite News.ro.

Greva şoferilor de autobuz din Iaşi a fost reluată miercuri dimineaţă, lucrătorii CTP cerând majorarea salariilor cu 30 la sută.

Directorul CTP, Cristian Stoica, a declarat că 12 autobuze au fost scoase totuşi la stradă pe traseele importante, fiind aduşi şoferi din afara companiei.

”Am reuşit să scoatem 12 autobuze pe cinci trasee, astfel încât să facem legătura cu liniile principale de tramvai. De asemenea, am convocat reprezentanţii salariaţilor şi sindicatelor şi le-am propus un calendar de negociere. Aceste negocieri sunt condiţionate de reluarea lucrului, nu putem negocia sub presiune”, a afirmat directorul Companiei de Transport Public din Iaşi, Cristian Stoica.

Tramvaiele circulă în municipiu, întrucât vatmanii nu s-au raliat protestului.

În cursul dimineţii de marţi, şoferii de autobuze de la compania locală de transport Iaşi au întrerupt spontan lucrul, cerând majorarea salariilor până la 4.000 de lei.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat că greva şoferilor de autobuze a fost declanşată de câţiva angajaţi ai companiei locale de transport, care i-au incitat pe ceilalţi şoferi, edilul susţinând că nu se negociază niciodată cu primarul Iaşiului bătând cu pumnul în masă.

Totodată, Mihai Chirica a anunţat că va propune conducerii companiei destituirea uneia dintre persoanele care a incitat la grevă, pe motiv că aceasta a mai primit sancţiuni de-a lungul timpului de la conducerea CTP pentru diverse abateri.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. jos chirica.acest primar votat de 35000 din 400000 de cetateni,nu are credibilitate in ochii cetetanilor.sa nu uitam ca e un hot.

  2. A „rezolvat-o” si pe asta penelisto-pesedistul Chirica. La mafiotul asta, doar propriile case si terenuri merg bine, tocmai isi proiecteaza o vila de peste 800 mp…
    https://www.reporteris.ro/exclusiv/anchete/item/109582-prima-imagine-a%C8%99a-arat%C4%83-conacul-lui-mihai-chirica-820-mp-dintr-un-salariu-de-3-000-de-euro.html

  3. Problema este că pentru cei care stau la birou se găsesc bani și se măresc salariile . La cei care nu fac nimic ,plimba foi la căldurică iar cei care umblă in frig și ploaie nu se poate face nimik.Ar trebui sa fie mai atenți la cei care muncesc și care trebuie sa aibă nervi de oțel……..

    • Cu o astfel de gandire, tovarase, o sa mai construim un canal Dunare – Marea Neagra.
      Jos ‘telectualii!!!