G4Media.ro

Şofer prins la volan având o alcoolemie de peste 1,8 la mie…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Şofer prins la volan având o alcoolemie de peste 1,8 la mie în aerul expirat, mult peste limita admisă de lege

Un şofer din judeţul Suceava a fost depistat conducând un autoturism în timp ce avea o alcoolemie de peste 1,8 la mie alcool pur în aerul expirat. El a fost dus la spital pentru prelevarea de probe în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Atunci când unui șofer i s-a depistat o alcoolemie cuprinsă între 0,1 și 0,40 mg/litru alcool pur în aerul expirat, acesta săvârșește o contravenție. Dacă alcoolemia este mai mare, de 0,40 în aerul expirat, reprezintă infracțiune.

Infractiune

O alcoolemie >/= 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat care este echivalenta cu >/= 0,80 g/l alcool pur in sange constituie infractiune.
Se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani sau cu amenda penala.
Permisul auto este anulat.

Contraventie

O alcoolemie < 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat constituie contraventie.
Se sanctioneaza cu amenda.
Permisul auto este suspendat pentru 3 luni

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, din comuna Fundu Moldovei, judeţul Suceava, a fost oprit în trafic vineri seară, pe un drum comunal din localitatea Sadova.

„Urmare a testării, a rezultat faptul că şoferul prezenta o concentraţie alcoolică de 1,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta a fost condus la sediul Spitalului municipiul Câmpulung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge”, informează, sâmbătă, Poliţia judeţeană Suceava.

Pe numele şoferului a fost deschis un dosar penal privind comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Tot vineri şi tot în judeţul Suceava poliţiştii au reţinut un şofer prins beat la volan şi care avea permisul de conducere suspendat din cauză că, anterior, refuzase să fie testat pentru alcoolemie.

În momentul în care poliţiştii au dat semnal să tragă pe dreapta, el a refuzat să oprească autoturismul şi, în momentul în care maşina a fost blocată, şoferul care era beat a trecut pe scaunele din spate ale autovehiculului, în locul său venind o femeie aflată în autoturism şi care nu avea permis de conducere, femeia susţinând că ea se afla la volan. În cele din urmă, bărbatul a recunoscut că el a condus maşina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...