G4Media.ro

Socialiștii din Parlamentul European au lansat o campanie împotriva „abuzului de date…

Socialiștii din Parlamentul European au lansat o campanie împotriva „abuzului de date personale” ale cetățenilor de către companiile Big Tech  / Cum argumentează grupul S&D inițiativa 

Grupul Socialiștilor și Democraților (S&D) din Parlamentul European a lansat o campanie pan-europeană prin care urmărește să pună capăt a ceea ce numește „abuzul de date personale ale cetățenilor de către companiile Big Tech”.

Campania S&D se numește AdsZuck și vine în contextul discutării a două noi reglementări privind platformele online: legea privind serviciile digitale și legea piețelor digitale.

„Vrem ca marile companii de tehnologie să înțeleagă că datele noastre private nu sunt un produs! De mult prea mult timp, aceste companii obțin profituri de miliarde de euro din vânzarea de date (…) Când Facebook vă întreabă „la ce te gândești?”, nu vă lăsați păcăliți – ei știu deja. Și asta trebuie să se oprească”, a susținut europarlamentarul Paul Tang, inițiatorul campaniei, potrivit unui comunicat de presă al grupului S&D.

Socialiștii europeni susțin că, prin această campanie, urmăresc să denunțe un model de afaceri „extrem de profitabil” al companiilor Big Tech, care este în detrimentul editorilor și al organizațiilor media.

Grupul S&D a lansat și o petiție online pentru a opri utilizarea publicității personalizate și face un apel la „toți utilizatorii internetului” să semneze. Până în prezent, petiția a fost semnată de aproximativ 300 de persoane.

„Legea privind serviciile digitale și Legea piețelor digitale sunt un pas bun în direcția bună, afirmând că ceea ce este ilegal offline ar trebui să fie și ilegal și în online. Dar trebuie făcut mai mult. Piața publicității digitale crește acum mai mult ca niciodată din cauza pandemiei. Vrem să rupem acest model de abuz al informațiilor personale ale oamenilor „, a afirmat Ismail Ertug, vicepreședinte S&D pentru Europa digitală.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter