G4Media.ro

Socialismul de caviar: liderii PSD, abonați la călătorii cu elicopterul din banii…

Socialismul de caviar: liderii PSD, abonați la călătorii cu elicopterul din banii partidului

Viorica Dăncilă e ultimul lider al socialiștilor români care preferă soluția comodă a deplasării cu un elicopter în zone lipsite de autostrăzi. Înaintea sa, Adrian Năstase, Mircea Geoană și Liviu Dragnea au fost criticați pentru că au ales această soluție, considerată sfidătoare tocmai din cauza dezinteresului guvernelor PSD pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Dăncilă, cu elicopterul în Moldova

Viorica Dăncilă a fost surprinsă de reporterii de la ȘtiriSuceava în timp ce se îmbarca într-un elicopter pentru a pleca spre Iași. Premierul a spus ulterior că ”E la latitudinea partidului ce mijloace are ca să-și poată face campania. Nu folosim bani publici. Cred că e dreptul partidului să ia decizii, mai ales când timpul nu permite să ajungi rapid în locuri mai îndepărtate”, a spus Dăncilă.

Și Dăncilă, și Mihai Fifor (secretar general al PSD) au refuzat să spună cât a costat închirierea elicopterului.

Reamintim că Moldova este singura regiune istorică fără o autostradă, iar mișcările civice din Iași care protestează împotriva pasivității PSD s-au întețit în ultimii trei ani.

Dragnea, cu elicopterul la Vaslui și la Țebea

După alegerile câștigate de PSD în 2016, Liviu Dragnea a avut o adevărată predilecție pentru elicopter, chiar dacă până la condamnarea din acest an el nu a deținut o funcție executivă în stat, el fiind președintele Camerei Deputaților. În septembrie 2017, el a fost de la București la Țebea cu un elicopter, spunând că preferă această soluție ”pentru siguranță”. Dragnea a mai spus că a plătit cursa aeriană din banii săi și a refuzat să spună prețul (Sursa).

Liviu Dragnea obișnuia să folosească transportul aerian rapid și înainte de a fi președintele PSD. Astfel, ziarul Vremea Nouă relata în 2013 că Dragnea, pe atunci vicepremier și secretar general PSD, a venit la o ședință de partid la Vaslui cu un elicopter. Întrebat cu ce bani a plătit cursa, Dragnea a spus că din banii săi.

Geoană a lăsat datorii la partid de la elicopter

Și Mircea Geoană era abonat la curse cu elicopterul cât a condus PSD. De altfel, el a lăsat partidului o datorie către firma „Cobrex Trans Helicopter SRL” estimată la acel moment de ziarul Gândul la circa 100.000 de euro.

Geoană folosise intensiv elicopterul în campaniile electorale pentru alegerile parlamentare din 2008 și prezidențiale din 2009.

Adrian Năstase, cu elicopterul pe stadion la Beclean

În 2004, în plină campanie electorală pentru alegerile locale, Adrian Năstase – șeful PSD și premierul de la acel moment – a fost acuzat de Emil Rus, parlamentar de opoziție, că a folosit un elicopter în interes de partid. Era vorba despre deplasarea lui Năstase la un eveniment de campanie din Beclean (Bistrița).

”Vizita a debutat, ca şi altădată, în oraşul de pe Someş, unde elicopterul premierului a fost întâmpinat pe stadion de Primarul Becleanului, deci alţi oameni, aceeaşi piesă, ca şi atunci, cu discursuri de laudă a realizărilor măreţe. Şi teatrul a continuat cu strângeri de mâini pe traseu şi vizita la complexul de servicii sociale comunitare, unde totul a fost regizat după tipicul cunoscut: primirea cu pâine şi sare, copiii îmbrăcaţi arătos, puşi anume să mimeze activităţi de la jocul de table într-o cameră, până la centrul de terapie unde tinerii locatari au jucat piesa cu modul de a conduce şi de a fi condus”, spunea la acel moment Emil Rus într-o declarație în Parlament.

Foto: Liviu Dragnea cu elicopterul la Vaslui (Sursa: Vremea Nouă)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Ma de unde scoateti prostia asta cu ” banii partidului”? De unde plm are partidu’ bani ?? Produce ceva ??
  Se plimba pe banu’ prostului platitor de taxe ar fi mult mai corect. Nu credeti??

  • A B S O L U T C O R E C T !…Banii provin din cotizațiile nefericiților „membri de partid” (o infimă parte !) și din ce și-au tras aceste zdrențe din BUGETUL DE STAT (capitolul „partide parlamentare”) !. Adică de la idioții…plătitori de taxe și impozite. Adică de la noi !…

  • Poate PSD o avea tiparnita de Bani!!!!
   „Banii partidului”!!

 2. Zilele astea s a ajuns la suma de 100 miliarde de euro datoria statului roman.

 3. Sunt de o nerusinare strigatoare la cer, se duce toata floarea ordinara a psd-alde cu elicopterul in Moldova, sa le spuna : baaa, sosele nu v-am facut, dar am venit sa ne dati votul, saraciilor! Hoti ordinari corupti pana in maduva, cu pietre si furci trebuia sa-i primeasca Iasul!

  • La ei „banii partidului” nu sunt bani publici, sunt banii mafiei lor si ii gestionează cum hotărăsc ei in CEX si inaintea lui. Mult mai grav este însă că atunci când ajung la guvernare ei consideră că pur și simplu prin vot poporul a decis ca banii publici să fie banii lor, ai PSD. De aici tot acest mod de exprimare cu „v-am dat pensii (cand puteam sa ii furam si pe ăștia, ca doar erau ai PSD)”. Adica ” v-am dat din banii PSD, mai draga săracilor”.

 4. Păi există acea subvenție a statului pentru partide. Anul ăsta a fost mai mare ca niciodată. Rezultatul: după ce Drăghici a furat de-a rupt din acești bani (și-a cumpărat vilă și trei mertzane pentru el și neamurile lui proaste), tot a mai rămas astfel încât socialiștii lui pesede-pește-prăjit să-și plimbe cururile nespălate cu elicopterul.

 5. Cine a votat PSD? Romanii. Asumati-va raspunderea.

  Nu e ca si cum nu stiati ca PSD e cuib de infractori si o bataie de joc.

  • Nu cred ca reusesti mare lucru cu minciuna asta, pe langa faptul ca o repeti obsesiv.
   NU au votat romanii, asta e de fapt adevarul. Romanii au stat relaxati cu gandul ca ceilalti romani voteaza ei, ca spiritul civic la noi este un lux.

 6. Asta este sfidarea pe față! Asta este impertinentă! Ăsta este tupeul! Si asta este nesimțirea! Tipic pentru PSD! Si acum ați vrea voi cei din PSD să credem noi toți că vă pasă câtusi de puțin de cetățenii României si de țara asta frumoasă? Ăsta este un gen de comunism mizerabil pentru că în mintea voastră cu un singur neuron liber considerați că vi se cuvine totul. Si ne sfidati, ne radeți în nas, ne luați peste picior, ne umiliți, ne testați nervii zi de zi, arătând cat de limitați sunteți voi cei din PSDragnea. Tot voi sunteți si asa veti rămâne până la sfârsit orice ați face!

 7. PSD, la alegeri va scopim

 8. Tov. Muianis pe banii se plimbă cu elicopterul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.