G4Media.ro

Skoda vrea ca cel puţin jumătate din automobilele sale vândute în Europa…

Skoda vrea ca cel puţin jumătate din automobilele sale vândute în Europa în 2030 să fie modele electrice

Constructorul auto ceh Skoda, parte a grupului german Volkswagen, vrea ca automobilele electrice să reprezinte cel puţin jumătate din vânzările sale în Europa în 2030, pe măsură ce va face tranziţia de la motoarele cu combustie internă în următorul deceniu, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

În cadrul strategiei sale anunţate joi, Skoda va dezvălui cel puţin trei noi modele complet electrice, care se vor adăuga celor două modele electrice actuale. Noile modele ar urma să fie poziţionate imediat sub SUV-ul electric Enyaq iV.

Constructorul ceh nu a stabilit o dată anume până la care va face tranziţia completă de la motoarele cu combustie internă dar şi-a propus ca în anul 2030 între 50% şi 70% din flota sa în Europa să aibă o propulsie electrică. Comparativ, în prezent mai puţin de 5% din automobilele vândute de Skoda sunt modele electrice.

Tot până în 2030, emisiile de CO2 ale flotei Skoda ar urma să scadă cu 50%, conform obiectivelor strategice anunţate joi de constructorul ceh.

Skoda, cel mai mare exportator din Cehia, a livrat 1,005 milioane de automobile la nivel mondial în 2020, o scădere de 19% comparativ cu 2019 în contextul pandemiei de coronavirus, dar chiar şi aşa a reuşit să livreze peste un milion de automobile pentru al şaptelea an consecutiv.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Neinteresant, numai analfabeții care nu au bani de o mașină nemțească, cumpără această mașină cehească cu veleități de VW.

  2. BS, mai repede de 2030 în UE nu o sa se mai vinda mașini cu motor termic.

  3. sa vanda 2 exemplare anual!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.