G4Media.ro

Situație dramatică la un azil de bătrâni din Dâmboviţa: 41 de persoane…

sursa foto: Pexels

Situație dramatică la un azil de bătrâni din Dâmboviţa: 41 de persoane de la centrul din Răcari, infectate cu coronavirus

32 de bătrâni internați în Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice Răcari (județul Dâmbovița) și 9 angajați ai centrului sunt infectați cu coronavirus, transmite Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică, citat de Agerpres.

Testarea celor de la Centrul din Răcari a fost făcută după ce o îngrijitoare a fost confirmată cu COVID-19. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

În tot județul Dâmboviţa sunt 73 persoane confirmate cu COVID-19.

Tot mai multe centre de bătrâni din România devin focare de infecție cu coronavirus, în condițiile în care persoanele în vârstă sunt cele mai vulnerabile. Tot vineri, un cămin pentru bătrâni din Baia de Criș (județul Hunedoara) s-a transformat în focar de coronavirus, cu 14 teste pozitive raportate. Testarea a avut loc după ce trei vârstnici au murit în ultima săptămână. E al doilea centru de bătrâni din județul Hunedoara transformat în focar de infecție.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Toti sunt asimptomatici, deci nu e nici o drama, deocamdata.

    • Deocamdata, un studiu francez (parca) arata ca peste jumatate (da, peste jumatate) din mortii Europei de vest au fost infectati in azilurile de batrini. Nici noi nu stam cum trebuie aici (masura testarii tintite a azilurilor s-a luat abia acum 2-3 zile), din fericire avem mult mai putine astfel de stabilimente.