G4Media.ro

Situația jurnaliștilor din Belarus și criza migranților de la granița cu Lituania,…

Situația jurnaliștilor din Belarus și criza migranților de la granița cu Lituania, subiecte de dezbatere în Parlamentul European

Două dezbateri care vor viza situația din Belarus vor fi organizate luni în Parlamentul European, una va fi pe tema acțiunii regimului Lukașenko la adresa jurnaliștilor critici, iar un altul vizează criza migranților aduși la granița cu Lituania.

Astfel, luni, comisiile pentru Afaceri Externe și Libertăți civile vor găzdui împreună o dezbatere cu privire la situația de la frontiera dintre Lituania și Belarus, unde se înregistrează o creștere semnificativă a numărului migranților.

La 2 iulie, Lituania a declarat starea de urgență pentru această problemă, iar ministrul de Interne, Agne Bilotaite, și comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, vor da detalii în Parlamentul European.

Citește și: Lituania a început ridicarea unui gard de sârmă ghimpată la frontiera cu Belarus pentru a-i opri pe migranţi

Într-o altă dezbatere, europarlamentarii vor evalua dacă există o protecție a presei și a jurnaliștilor independenți din Belarus.

Organizatorii susțin că, de la alegerile prezidențiale din august anul trecut, forțele de securitate din Belarus au reprimat cu putere reprezentanții mass-media, precum și alți opozanți ai regimului.

Potrivit organizației Reporteri fără frontiere, Belarusul este în prezent cea mai periculoasă țară din Europa pentru mass-media, cu 25 de jurnaliști și zeci de bloggeri aflați în prezent în închisoare sub acuzații penale. Acest număr nu include jurnaliștii de la ziarul Nașa Niva, reținuți la 8 iulie, a cărui soartă este încă necunoscută.

Parlamentul European a dezbătut situația mass-media din Belarus în mai multe rezoluții.

Citește și: Charles Michel: UE condamnă „răspicat şi cu o singură voce” Belarusul pentru exercitarea de presiuni asupra Lituaniei prin folosirea migranţilor

Într-un document din 10 iunie, europarlamentarii au condamnat suprimarea presei independente din Belarus și au solicitat UE și altor organizații internaționale să ofere sprijin financiar și tehnic mass-media și jurnaliștilor independenți.

Sursa foto: site Parlamentul European

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. A devenit migratia o ARMA deosebit de periculoasa, asemeni bombei biologice.Turcia are cateva milioane de migranti in asteptare-cursele comerciale ce pleca din Turcia, Bagdad catre Minsk tranporta, contra cost, migranti, iar de aici direct la granita cu Lituania…Sa ne rugamca Rusia sa nu transporte la Tiraspol cateva mii de suniti pe care sa le dea drumul spre Romania…, sau sa creeze un culoar pentru cateva milioane de chinezi musulmani-care se plang ca sunt prigoniti de autoritatile chineze, iar UE condamna ferm acest lucru si vrea si sanctiuni!

  2. Tentativele teroriste de deturnare a zborurilor cu parlamentarii opozitiei ce urmau sa voteze inlaturtarea bandei PSD condusa de premierul Dancila au fost musamalizate de statul mafiot roman.

  3. schimbati-o, domnul martir-mercenar pare usor turbat

  4. Exploateaza slabiciunea EU de asi apara granitele si ipocrizia cu drepturilor omului.
    Drepturile imigrantilor se opresc unde incep drepturile Europenilor..
    Acum daca se pornesc 30 de milioane de Pakistanezi Afgani, Sirieni ce facem ii lasam sa vina sa se aseze asa unde vor si cum vor? Terminati cu ipocrizia si propaganda. Si de ce sa ii lasam doar pe unii sa vina si sa nu vina toti 200 de milioane asta nu e discriminare?
    Aceasta problema a imigratiei va dezintegra UE si Rusia stie asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.