G4Media.ro

Singurul primar USR din Sibiu anunță că va bloca lucrările firmei care…

Sursa foto: romgaz.ro

Singurul primar USR din Sibiu anunță că va bloca lucrările firmei care face cercetări ale subsolului pentru Romgaz: „Ne-au mințit. Ne-au spus că nu vor folosi material exploziv”

Primarul comunei Micăsasa, Timotei Păcurar, anunță că va încerca prin toate mijloacele legale să împiedice activitatea companiei care colectează date geofizice pentru Romgaz, menționând că în discuțiile personale a fost asigurat că nu se vor folosi material explozibil, dar că aceștia „ne-au mințit”, anunță Turnul Sfatului.

Potrivit primarului, firma are în plan să cerceteze peste 90% din teritoriul comunei.

„Având în vedere ca reprezentanții Prospecțiuni SA au mințit și au omis să ne spună că în urma achiziției de date geofizice se va folosi material exploziv, eu personal nu sunt de acord și va îndemn și pe voi să vă opuneți. O să fac tot ce îmi stă în putere să protejam acest pământ. Vă mulțumesc”, a scris Păcurar, singurul primar USR din județul Sibiu, pe pagina sa de Facebook.

Romgaz a primit avizul statului pentru un proiect geologic, în cadrul căruia vrea să execute lucrări seismice 3D în județele Sibiu și Alba. Scopul acestora este de a evalua în detaliu zonele și a explora potențialele capcane de hidrocarburi. Este vorba de o investiție de 10 milioane de lei. Proiectul de achiziție a datelor geofizice tridimensionale (3D) din perimetrul RG03 Transilvania Sud din județele Sibiu și Alba a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului, în vederea obținerii acordului de mediu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...