G4Media.ro

Singapore sărbătorește nașterea primului pui de panda uriaș de pe teritoriul său

Singapore sărbătorește nașterea primului pui de panda uriaș de pe teritoriul său

Un exemplar de panda uriaş născut luna trecută într-un parc safari din Singapore este un mascul, au anunţat vineri autorităţile pentru protecţia faunei sălbatice invitând publicul să propună „nume atrăgătoare şi uşor de reţinut” pentru acest pui, primul venit pe lume în oraşul-stat insular, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

„Genul puiului a fost determinat printr-o serie de evaluări vizuale efectuate de echipa specializată în urşi panda din cadrul Wildlife Reserves Singapore (WRS)”, a indicat organizaţia, după consultarea experţilor chinezi.

Puiul s-a născut în urmă cu o lună şi au început deja să îi apară pete negre proeminente în jurul ochilor, pe urechi şi pe corp – el transformându-se dintr-un nou-născut roz, fără blană, într-o versiune în miniatură a părinţilor lui, potrivit WRS.

Conform organizaţiei, mama puiului, Jia Jia, se simte în prezent „suficient de confortabil pentru a-l părăsi pentru scurte intervale”, în timp ce „mănâncă din nou frunze de bambus”.

Puiul va împlini 100 de zile pe 21 noiembrie, moment în care WRS speră să îi poată da un nume inspirat din sugestiile publicului, care ar trebui să reflecte „semnificaţii sau atribute pozitive, să aibă o relevanţă pentru patrimoniul şi cultura din Singapore, precum şi să reprezinte prietenia dintre Singapore şi China”.

În 2016, Uniunea Internaţionala pentru Conservarea Naturii (IUCN) a retrogradat statutul atribuit panda uriaş de la „specie pe cale de dispariţie” la „specie vulnerabilă” pe „Lista Roşie” cu „specii ameninţate” deşi, potrivit organizaţiei de mediu WWF, există „puţin peste 1.800 de panda în sălbăticie”.

Potrivit Pandas International, „un număr periculos de mic şi rata redusă a natalităţii panda uriaşi din sălbăticie” fac ca „programele de reproducere în captivitate să fie esenţiale”, cu toate că şi în astfel de condiţii, în grădini şi parcuri zoologice, naşterile în rândul acestei specii sunt evenimente rare.

Sursa foto: Colaj foto – WILDLIFE RESERVES SINGAPORE

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter