G4Media.ro

Sindicatul Europol: Un poliţist din stradă, care nu a fost acasă 7…

sursa foto: Facebook/ Poliția Capitalei

Sindicatul Europol: Un poliţist din stradă, care nu a fost acasă 7 din 8 weekend-uri, primeşte 2.809 lei/ Ministrul Bode primeşte în jur de 22.000 lei/ Clientelei politice din administraţie i se va mări salariul şi cu peste 2000 lei

Sindicatul Europol reclamă, luni seară, că poliţiştii care lucrează în stradă, fără weekend-uri libere, cu ore de noapte, fiind în pericol tot timpul, primesc 2.809 lei pe lună, în timp ce ministrul Lucian Bode primeşte în jur de 22.000 lei. Ba mai mult, sindicaliştii reclamă creşterea salariilor ”clientelei politice din administraţie”, care va primi şi 2.000 de lei în plus, transmite News.ro.

”Un poliţist din stradă, în Bucureşti:

– care a nu a fost acasă în 7 din cele 8 zile de weekend primeşte 14,5 lei pentru fiecare oră lucrată în aceste condiţii,

– primeşte 131 lei pentru orele de noapte prestate;

– primeşte 199 lei pentru riscul de a fi atacat, lovit, vătămat sau chiar ucis în serviciu.

Şi pentru toate aceste condiţii, primeşte un salariu net de 2809 lei!!! Adică mai puţin decât un angajat dintr-un supermarket”, au transmis, luni seară, reprezentanţii Sindicatului Europol.

Potrivit acestora, ”în timp ce poliţiştii mai au de primit restanţa de 2 tranşe prevăzute de lege, ministrului Bode i se calculează salariul prin înmulţirea coeficientului din Legea salarizării, care se aplică în cazul lui, cu salariul minim brut garantat în plată, adică primeşte în jur de 22.000 lei”.

”Surpriza vine însă azi din Parlament, unde clientelei politice din administraţie i se va mări salariile chiar şi cu peste 2000 lei, adică 70% din salariul lunar al unui poliţist. Aşa că, poliţiştii vor munci exact după nivelul la care sunt plătiţi. Vor munci de 2809 lei…”, au mai transmis sindicaliştii.

sursa foto: Facebook/ Poliția Capitalei

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Asta e hotia, Romania tar lor!

 2. Eu nu va inteleg fratilor…de ce mai stati? Angajati-va la supermarket, in IT, faceti onlyfans, samsariti niste masini, oriunde se castiga mai bine decat cei 2900 de lei.

 3. Pentru politzaii nemultumitzi : demisie in masa si angajare la privati cu salarii duble si vikenduri libere .

 4. De ce nu isi da demisia nimeni din politie? Daca salariul este mic ce cauta 50 pe loc la scoala de politie? Evident sunt multumiti de slujbe si au bani. Sau e altceva.

  • De ce hărțuiesc polițiștii babele cu zarzavaturi, dar păzesc clanul lui Emi Pian?

 5. Ați votat PSDNL 55%, luați cu pâine popor de milogi ce sunteți!

 6. Si ce ati vrea, ministrul sa aiba mai putin decat politistul din strada? Ce articol este asta? Credeti ca in Norvegia politistul are mai mult decat ministrul???

 7. Politia e si salarii, clar. Doar ca politia noastră are asemănare mai mult cu polițiile/ milițiile din orient, decât occident. Sunt si nu sunt cu legea… depinde de context. Sunt si nu sunt pentru cetățeni, in funcție de context. Nu au nicio strategie publica si au un grad ridicat de corupție…

  Sigur, Europol e cu salariile.

 8. Mai sa fie…Oare de ce am un sentiment ca acest sindicat este la fel de credibil ca si Javrov de la Moscova?
  Dar cu pensionarea la 45 de ani cum ramane?

 9. Va place stransul curelei la USL 2.0 ?

 10. Cred ca mai degrabă sunt nemulțumiți sindicaliștii nu polițiștii. Ca după negocieri tot liderii primesc grosul și restul firimiturile. Politia e cea mai corupta instituție din tara și e plina de pr0$ti. Ei sunt apărătorii adevăraților infractori și primesc de acolo mai multe salarii. Ei nici nu știu sa citească legile și noi vrem sa se priceapă sa le înțeleagă și sa le aplice… Dacă sunt nemulțumiți, sa se angajeze la privat. Dar cine ar angaja d0b¡t0ci?

 11. politistii se pot angaja agenti de paza pe 1500 lei pe luna,plata la negru firma se schimba din 6 in 6 luni

 12. La cat se bat cu pumnul in piept ca ei se auto finanteaza, e amuzant sa citesti vaicareli de genul asta.

 13. Treaba cu salariu nu o comentez prea mult daca nu le convine leafa sa-si dea demisia , la treaba cu strada cam exagerați pentru ca nu stau pe străzi cum spune sindicalistul , cei de la rutieră in afara ca veghează la traseul unor așa-ziși demnitari stau la umbra vara si la caldura iarna nu patrulează asa cum ar fi normal iar cei de la paza si ordine se deplasează numai daca cineva a solicitat prezenta lor asa ca in final mai usor cu minciuna ca stau pe strada ca nu stau mai mult freaca menta .

  • Aia voiam sa zic si eu. Nici nu mai retin de cand n-am mai vazut vreun politist pe strada. Si ei cica lucreaza de se rup. Unde or lucra, nu stiu, ca pe strada sigur nu sunt!

 14. ERA UN BAC CU MILITIENIDECE UMBLA CATE DOI-UNU STIE SA SCRIE SI ALTUL SA CITEASCA.