G4Media.ro

Sindicatul Europol cere aplicarea în integralitate a legii salarizării la personalul MAI…

Sindicatul Europol cere aplicarea în integralitate a legii salarizării la personalul MAI cu bani de la UE pentru gestionarea crizei refugiaţilor

Sindicatul Europol anunță că a trimis o solicitare ministrului de Interne, Lucian Bode, pentru a fi luată în calcul aplicarea în integralitate a legii salarizării sau crearea unui mecanism de plată pentru poliţiştii care sunt trimişi în misiune la graniţe, similar medicilor care au fost angrenaţi în campania de vaccinare, informează News.ro.

Concret, se propune ca banii de salarii să fie dați din fondurile UE puse la dispoziția statelor pentru gestionarea crizei refugiaților.

„Având în vedere fondurile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană pentru gestionarea crizei refugiaţilor, ar putea fi luată în calcul aplicarea în integralitate a legii salarizării sau crearea unui mecanism de plată pentru poliţiştii ce urmează să fie trimişi în misiune la graniţele ţării similar medicilor care au fost angrenaţi în campania de vaccinare, în acest sens organizaţia noastră trimiţând o solicitare ministrului Lucian Bode”, consideră Sindicatul Europol.

Sindicatul polițiștilor acuză autoritățile pentru felul în care a fost gestionată criza refugiaților și susține că primii care au fost solicitați au fost cadrele MAI.

„Conflictul militar dintre Rusia şi Ucraina a generat o situaţie de instabilitate şi insecuritate, motiv pentru care milioane de cetăţeni ucrainieni au fost nevoiţi să-şi părăsească ţara pentru a se refugia în statele vecine. Această situaţie a creat un adevărat exod în judeţele de la frontierele de stat cu Republica Moldova şi Ucraina, unde fluxul de cetăţeni şi autovehicule a înregistrat creşteri alarmante. Din acest motiv, pentru creşterea capacităţii operative, mii de poliţişti de la structuri precum ordine publică, rutiera, criminalistică şi comunicaţii de la unităţile teritoriale din ţară au fost mobilizaţi pentru a executa misiuni la graniţele ţării, pentru a desfăşura activităţi specifice în vederea asigurării unui climat corespunzător realizării tranzitului refugiaţilor în bune condiţii”, arată reprezentanţii Sindicatului Europol, într-o postare pe Facebook.

Ei afirmă că, în situaţii de criză sau de urgenţă „primii care sunt solicitaţi să intervină sunt poliţiştii, iar când vine vorba de acordarea drepturilor prevăzute de lege, MAI-ul dă din umeri motivând că nu ar exista fonduri sau că responsabil pentru respectarea legii salarizării ar fi Guvernul, Bode uitând cel mai probabil că face parte din partidul aflat în coaliţia de guvernare”.

„Constatăm în aceste zile cum reprezentanţii statului s-au deplasat în punctele de trecere a frontierei pentru a mima preocuparea faţă de situaţia refugiaţilor şi pentru a ne asigura că au identificat soluţii de ajutorare, doar că în realitate, cu mult timp înainte, cetăţenii, reprezentanţii unor ONG-uri cât şi colegi de-ai noştri aflaţi în timpul liber s-au mobilizat şi au ajutat o parte dintre cetăţenii ucrainieni cărora le-au oferit alimente sau locuri de cazare”, adaugă sindicaliştii.

Ei mai arată că din statistici reiese că, până în prezent, în REVISAL au fost înregistrate 5.678 de contracte de muncă ale unor cetăţeni ucrainieni, dintre acestea doar 185 fiind intermediate de către AJOFM-uri. De asemenea, ei amintesc că România a cheltuit, potrivit primelor evaluări, 30,5 milioane de euro pentru gestionarea fluxului de refugiaţi, Comisia Europeană urmând să trimită săptămâna viitoare la Bucureşti o echipă pentru a identifica mecanismele de decontare a cheltuielilor pe care statul român le-a angajat.

Sursa foto: G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Nicio șansă, PNLSD are nevoie de banii ăia pentru pensii speciale.

  • Esti plin de perle bai gunoi, parca banii europeni nu se fraudeaza….gaborii vor și ei un spor, aia de lucrează la dirijarea traficului refugiaților, sindicatele au și ele un rol, să ceară bani de la guvern, dar criza covid și nenorocirea războiului asta ne-a adus recesiune…pensii speciale au aia de la DNA pe care ii iubiți voi mult, printre alții

 2. Iarăși vor măriri de salarii milițienii?! Daca este necesar sa fie plătiți suplimentar câțiva dintre polițiștii de frontiera din 4 puncte de trecere, apoi aceia sa fie plătiți !

  Voluntarii sunt mult mai multi si nu cer nici un fel de recompensa pentru omenia lor , manifestata in punctele de trecere a frontierei romanesti. Doar nesimtitii burtoși din MAI vor toti bani pentru ca doar câțiva dintre ei au ceva de lucru in plus, fara sa le crească șpăgile .

 3. Ar lua bani si de la refugiati nesimtitii.

 4. Chiar nu va este rusine?Va pensionati mult mai devreme decat noi, contribuabili, primiti pensii mult mai mari decat noi, muritorii de rand, primiti bani pentru hrana si imbracaminte, ce mai vreti?Chiar nu va este rusine de voluntarii care nu cer nimic, chiar dau de la ei, dar sunt prezenti in punctele fierbinti zi si noapte.Mai mult decat voi!Niste capuse nesimtite, voi si magistratii!

 5. Sunt mii de voluntari care tin refugiati acasa la ei si ii hranesc pe banii lor. In loc sa se dea bani per refugiat ca sa distribuim efortul echitabil hai sa marim salariile politistilor, ca astia au sindicat. De parca aia nu sunt deja platiti sa isi faca treaba la granita. Daca fac ore suplimentare la vama le fac ori din silidaritate (ca si ceilalti voluntari) ori sunt platiti pt asta (cu sporuri chiar). Urata categorie de oameni acesti politisti..

 6. Principala sarcină al orcărui sindicat este să contribuie la ducerea la indeplinire a sarcinilor de serviciu. Analfabeții ăstia in afară de bani nu văd nimic. mai bine s-ar duce toți la Arad să caute pe cel care a pus bomba.

 7. Politistul are salariu doar pentru a sta in birou, iestul pe strada e misiune de lupta si trebuie recompensat suplimentar.

 8. A. La urmatoarea intalnire cu protestarzi userei sau pesedei, vor fi folosite pistoalele mitraliera pentru ca sa repetam 6 august 1929, 16 februarie 1933, 15 februarie 1944, 21 decembrie 1989, 17 februarie 1999, si alte traditii glorios-democratice ale fortleor armate roman.
  B. La urmatoarea intalnire cu purtatorii de sabii din Craiova sau Braila, acesti eroi se vor ascunde, lasand civilii sa se bata bine intre ei, si ridicand a treia zi supravietuitorii muribunzi, conform traditiei pompierilor romani.
  De ce militienii romani sunt mai bine inarmati decat cei londonezi, desi Londra este atacata lunar, de un secol, pe cand vila K-7 e doar un loc de adunatura a unor aghiotanti palizi? vrea cineva sa ii atace pe Coldea, Kovesi si Ghita?

 9. Pensionarii la 40 ani , salarii uriase . Acum se iau banii de la UE cu menirea sa fie folositi pt refugiati si i dam ,, lucratorilor ,, MI . Domn Bode – arde.ean neaos ! Perla Ardealului – nu vreti voi ardelenilor sa va luati bijuteria acasa ?? Slava Ardealului !