G4Media.ro

Sindicatul Europol: Atenție! Poliția Română dă startul „vânătorii de amenzi”/ Poliția: Statisticile…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Sindicatul Europol: Atenție! Poliția Română dă startul „vânătorii de amenzi”/ Poliția: Statisticile au fost solicitate în vederea centralizării/ Nu există normă de amenzi

Sindicatul Europol reclamă, joi, impunerea unei norme de amenzi poliţiştilor şi faptul că acesta ar deveni un „indicator” de performanţă. Poliţia Română a infirmat existenţa unei astfel de norme. În replică, Poliţia Română a transmis, joi, precizări cu privire la ”o presupusă presiune asupra agentului constatator de a nu aplica avertismente”.

Postarea Europol pe Facebook

”ATENȚIE! Normă de amenzi impusă polițiștilor. Am intrat în posesia unui document emis de la nivelul Poliției Române care dă startul „vânătorii de amenzi”. Polițiștilor li se impune să raporteze zilnic, până la ora 23:00, numărul de contravenții aplicate, defalcat, amenzi/avertismente.

Este pentru prima dată când există un asemenea interes vădit din partea MAI pentru amenzile aplicate de polițiști. Și este tot pentru prima dată când se induce în subconștientul polițiștilor că numărul de amenzi aplicate este un „indicator” de performanță.

Condamnăm ferm aceste acțiuni de intimidare la adresa polițiștilor care au scopul de a-i obliga să aplice amenzi populației. Ne punem speranța că polițiștii nu vor accepta această „normă” iar în situația unor presiuni din parte șefilor, vom interveni prompt!”

 

Precizările Poliției

”La nivelul Poliţiei Române, nu există o normă de amenzi. Principalul obiectiv al acţiunilor poliţiştilor constă în protejarea comunităţi de faptele ilegale, prin luarea măsurilor legale, în fiecare caz. Poliţiştii se află permanent la datorie şi vor interveni cu fermitate în toate situaţiile în care legea este încălcată”, a transmis IGPR, citată de News.ro

Sursa citată a precizat că ”situaţiile statistice la care se face referire existau în prealabil la nivelul unităţilor teritoriale de poliţie şi au fost solicitate, în vederea centralizării, pentru a putea fi comunicat public faptul că poliţiştii aplică atât sancţiuni contravenţionale cu amenzi, cât şi avertismente”.

”Asigurăm opinia publică că obiectivul de bază al instituţiei este asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin prevenirea şi combaterea faptelor ilegale de orice fel”, a mai transmis Poliţia Română.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Exista cota de amenzi. Sau exista procent din amenzi. Nu exista norma in sensul in care nu conteaza din cate amenzi iti faci norma. Multe de 2-3 puncte, parcari neregulamentare, sau filtrul la intrarea in localitate. Si din pacate cadrele superioare cam preseaza indirect sa se realizeze norma de amenzi. La fel e si la dosare si pe documentare informativa. Este doar o opinie, pe care nu doresc sa o sustin cu inregistrari.

  • …ori ai dovezi și e concret, ori ai o opinie și bănuiești!?
   Greeeu frate cu opiniile…

  • Parcari neregulamentare?
   Nu e ca si cum politia rutiera si-ar bate capul cu asta, e sub „valoarea” lor.

 2. Ba exista! Daca la sfârșitul lunii tu ai 5 amenzi si colegii tai 50 o sa faci rapoarte de justificare. Iar la sfârșitul anului o sa primești un calificativ inferior. Care te va impiedica sa te inscri la un concurs pentru ocuparea unei funcții superioare. Exista o presiune permanenta din partea șefilor pentru a aplica sancțiuni.

 3. Păcat, ar trebui să existe normă, dar cu condiția ca șmecherii (politicieni, vedete, interlopi etc.) să nu scape de plata amenzilor. La câte nereguli se fac la volan s-ar mai construi o scoală, un spital numai din amenzi…

  • Nu e vorba numai de contraventiile rutiere, italiene. Si nu poti sa pui norma la abateri, numai mintea de militian (a lui Bode sau a trepadusilor de sub el) poate sa se gindeasca ca sint (si vor fi mereu, indiferent de conditii) suficiente abateri cit sa-si faca militienii aia mai mici norma.

 4. Normal ca au.
  Militianu tot militian ramane orice-i faci!
  De data asta sustin jandarmii, bravo baieti! Dati pa ei cum ati dat in august!

  • Fugi de aici, agent provocator ce esti. Gunoi tradator ca si tu sugi solda de la aceeasi țîță. Sau poate te-au ingenunchet mafiotii de la minister? Jandarmii sunt fostele trupe de securitate. In fine nu o sa se bata intre ei si nici noi nu o sa tragem in ei. Fugi de aici pana nu te punem sa scrii declaratia de bastonase.

  • Mizerabilule!
   Să-ți fi rupt și ție vreo 2 coaste și un tub de ” inhalant” în mufa că sa te lecuiești de jindari!

 5. Sindicäcatul asta baga bațu prin gard?
  Oricum amenzile la circulatie sunt insignifiante la numarul de contravenienți nedescoperite!
  Daca mergi de la Bukarest la Brasov in sambata vei vedea in trafic cel putin 1000 de indivizi care circula pe contrasens!
  Poate o amenda sau doua!
  La fel si celelalte zone de activitate in care Poliția are competenta la amenzi.
  CCR a anulat amenzile !
  Pe asta nu o semnalizează Sindicäcatul ăsta?

  • Europol nu poate sa inteleaga ca in Romania se comit zilnic cca Un milion de infracțiuni / Zi.
   De la treceri de strada prin alte locuri decat trecerile de pietoni pana la marile Furaciuni!
   De ce nu doua milione / zi?
   Care sunt amendate?

 6. Doar in Bucuresti daca s-ar aplica legea in Bucuresti, ar rezolva cu norma, la cata nesimitire este.
  Pana la urma, vrand-nevrand, si numarul de amenzi este un indicator cantitativ. Le-ar trebui si altii ca sa aiba imaginea corecta.

 7. Acest sindicat al imbuibatilor, zilele trecute, facea panarama pe strazi pentru marirea propriilor salarii, sporuri si alte beneficii, IN DETRMENTUL OAMENILOR, de grija carora, chipurile, pling acum cu lacrimi de crocodil.
  REALITATEA ESTE URMATOAREA: imbuibabtii de jos au trimis un mesaj de santaj in sus, catre MAI, ca nu vor mai ‘produce’ bani ca pina acum. Doar ‘normele’ de amenzi nu sint ceva nou. Jigodiile militienesti intotdeauna au avut si aplicat asa ceva.
  Daca le-ar fi marit salariile, acesti imbuibati dezgustatori n-ar mai si bocit azi pe tonuri false, de grija popoolimii amendate de-a-mboulea.

 8. Liderii sindicaliști Europol se dovedesc fideli infractorilor și-i atenționează că se vor intensifica controalele. i, atenție băieți, că poate nu suntem noi în echipa de control. Nu văd altfel comentariile liderilor. Ce alte sarcini au? Să controleze și să sancționeze abaterile.