G4Media.ro

Sindicatul Europol: Asistăm la cea mai mare palmă dată Poliției Române – transformarea…

Sindicatul Europol: Asistăm la cea mai mare palmă dată Poliției Române – transformarea într-o redută a primarilor. Carmen Dan vrea să politizeze instituția

Poliția Română se transformă într-o scenă comică din serialul Las Fierbinți, consideră polițiștii din sindicatul Europol. Acesta acuză, într-un comunicat postat marți pe Facebook, faptul că Ministerul Dezvoltării vrea ca șefii de post, dar și cei de nivel orășenesc și municipal să fie evaluați de primari.

„Se încearcă o consolidare a monopolului factorului politic asupra poliției”, se mai arată în comunicatul Sindicatului Europol, potrivit căruia ministrul Internelor, Carmen Dan, dorește să faciliteze acest lucru.

Postarea integrală a Sindicatului Europol:

„După modelul evaluării făcute polițistului Robi Doroftei de către primarul Vasile din Las Fierbinți, în același mod se urmărește evaluarea polițiștilor din MAI. Asistăm la cea mai mare palmă dată Poliției Române, unde șefii poliției vor deveni adevărate unelte ale primarului, unde ordinele și directivele politice vor deveni ”lege”.

Ușor, dar sigur, Poliția Română se transformă într-o scenă comică din serialul Las Fierbinți, unde polițistul Robi este valetul primarului Vasile. În acest mod hilar, dar în același timp jalnic, se dorește transformarea instituției poliției într-o redută a primarilor.

Printr-o adresă trimisă Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice solicită ca șefii posturilor de poliție, șefii  polițiilor orășenești și șefii polițiilor municipale să fie evaluați de către primarul unității administrativ-teritoriale,respectiv primarul comunei,  al orașului sau al municipiului.

După ce  încercările de trecere a Poliției Române în subordinea primăriilor au fost eșuate, se încearcă o consolidare a monopolului factorului politic asupra poliției, ministrul  Carmen Dan fiind cea care vrea să faciliteze, prin rolul pe care îl are, politizarea în ansamblu a instituției.

Relația dintre șefii polițiilor orășenești sau municipale este văzută ca o problemă cu care se confruntă primarii, așa cum reiese din  adresa remisă, fapt pentru care evaluarea activității și conduitei șefului structurii teritoriale de poliție va sta în pixul primarului.

Au uitat totuși să menționeze în adresă trimisă faptul ca primarii sunt reprezentanții politicului în teritoriu și au posibilitatea să își desemneze reprezentanți în structurile Autorității Teritoriale de Ordine Publică, unde pot verifica sau solicita rapoarte ale activității politiei în județul respectiv.

Menționăm că evaluarea polițistului este reglementată de art. 26 din Legea 360/2002 privind Statutul polițistului și  respectiv Anexa 8 a Ordinului MAI nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne unde activitatea de evaluare este o obligație de serviciu a șefilor stabiliți în conformitate cu prevederile art. 26^2 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, care poartă întreaga răspundere pentru obiectivitatea realizării acesteia.

Poziția organizației noastre este una fermă și nu vom accepta sub nicio formă imixtiunea factorului politic în evaluarea de serviciu a polițiștilor. Primarii pot evalua polițiștii locali aflați în subordine, ci nu polițiștii din  cadrul Poliției Române, neexistând relație de subordonare.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol”

Sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Pai denumirea de POLITIe nu vine de la cuvantul POLITIca?!

 2. Politia va fi subordonata penalilor daca tot apara mafia.

 3. Și se spune : ” Ievaluarie ” !

  Eu am zis de mult ca ” Las Fierbinti ” nu este bun deloc : noi râdem , dar P$D – CIUMA RO$IE , găsește un nesecat izvor de idei despre cum ar trebui să meargă treaba în țara asta „Chă ca să ne merge la noi bine și la dujmani dă rusînie !!! ” :

  ” Păh ciordială , păh mangleală , păh prosteală , pah curvăsăreală ! Săăăăh știeee !!!!!! Dah o roșie adivarată , pur rromanească , nu bem și noi în gât?…”

  #știi_tu ce_și_mai_ales_CĂTĂ!!!_P$D!!!!!!

 4. E marți, a început serialul”La’s Fierbinți”!!! ???

 5. Ce troli. Asa trece timpul mai usor: cu greutati imaginare

 6. Exact ca in Las Fierbinti, Robi e sluga lui Vasile primarul!
  Hai mui3psd!

 7. Propun ca ordinea publica de la politie sa treacă de Polița Locala sub tutela primăriilor. Oricum polițiștii de la OP freacă menta si la spete trimite Locala care de multe ori habar nu au de capul lor. Bravo Carmen Dan

  • Bogdane, se vede ca ești polițist local-comun itar, frustrat maxim și nu te ajuta bibilica. Nu poți să-ți dai seama ca problemele sunt altele, mult mai grave, dar oricum pe tine te depășește acest aspect. Mai bine roagă pe cineva să-ți citească articolul și apoi să-ți explice despre ce este vorba. O zi frumoasa.

  • Ba esti prost ?…psd-ist ordinar

 8. Propun ca ordinea publica de la politie sa treacă de Polița Locala sub tutela primăriilor. Oricum polițiștii de la OP freacă menta si la spete trimite Locala care de multe ori habar nu au de capul lor. Bravo Carmen Dan
  Oricum Politia Locala am vazut ca este mai eficientă chiar daca nu au atâtea atribuții ca la Politia Romana!

 9. Vai s-au întors toți comuniștii acasă.
  Vai vai!!!!

 10. Hai la vot fraților că altfel ne mănâncă puricii.
  Să-i dăm afară odată pe toți hoții care-și bat joc de neamul nostru.

 11. De ce nu? Până acum nu am văzut poliția la treaba, stau că serpii ascunși prin birouri și dacă sunt pe stradă întorc capul de la orice problemă. Atitudinea asta vine doar de la șefi.

 12. Ușor,ușor viitori polițiști vor fi smardoi fără bibilica,infractori ,obedienți, membri de pardid,etc

 13. Poliția NU este a psd-lui,a lui dragnea ,Poliția trebuie sa ne apere de infractori, Poliția NU FACE POLITICA ! JOS CU MÂINILE DE PE ACEASTA INSTITUTIE PSD !

 14. In ultimul mandat al ciumei roșii au fost adoptate mai multe acte normative prin care s-a dorit reducerea la tăcere a poliției naționale.Nivelul salarial al polițiștilor naționali e mult sub cel al polițiștilor locali,plafonarea pensiilor de serviciu la sume derizorii comparative cu munca depusa,vechimea în serviciu,grupa de munca,versus pensia de parlamentar care după doar un mandat ajunge sa câștige mult mai mult decât un polițist national cu o vechime in munca de peste 26 ani in grupa I de munca,dotarea poliției locale este net superioara celei nationale,lupta anticorupție este urmărită doar la poliția națională,doamna ministru de interne chiar a ținut să precizeze că DNA a fost creat doar pentru polițiști( în accepțiunea dumneaei,un umil om politic,fost secretar de școală generală,care a fost trimisă de bad farher sa oblăduiască ministerul de interne și pe ai săi supuși). Rușine PSD,Ciuma Roșie ! Daca mai sunt și oameni care cred că această țară și-a ispășit pedeapsa de 30 de ani cu executare pentru că și-a ucis conducătorul,sunt rugați să se prezinte la vot și să voteze conform conștiinței lor,gandidu-se la viitorul copiilor și nepoților lor și la faptul că în România comunismul a făcut atât de mult rău de la înființare și până astăzi! Așa sa ne ajute Dumnezeu !

 15. Ce noutate, sindicatul se văită că Poliția Română va fi subordonată politicului. Domnilor sindicalişti, Poliția Română a trecut de mult în subordinea politrucilor. Marea durere a politrucilor a fost odată cu înfiinţarea secţiilor de poliţie rurală şi desfiinţarea funcţiei de şef de post. În anul 2012, Draknea a decretat iar Ponta, Rus şi APUD TOBA au reînfinţat funcţia de şef de post astfel încât tovarăşul primar să aibă în subordine şeful de post mai exact SLUGA DE LA POSTUL DE POLIŢIE, exact ca în „Las Fierbinţi”. Apoi toţi şefii din MAI, IGPR, şefii de inspectorate, şefii de poliţii municipale şi orăşeneşti au fost schimbaţi cu slugi politice. La ora actuală Poliția Română este condusă numai de obedienţi, fini, nepoţi, etc., care nu au văzut un hoţ, un tâlhar sau un violator decât în filme. Totul a început de la APUD TOBĂ, un ins care a dispus ca fenomenul infracţional să scadă şi singura metodă găsită de el a fost neînregistrarea fenomenului infracţional. Ţineţi minte stimaţi sindicalişti lozinca „SĂ FIE LINIŞTE”, transmisă de politruci şi transpusă de APUD TOBĂ în lozinca „AVEŢI CREŞTERI LA SESIZATE”. Vreţi exemple de astfel de şefi din poliţie: 1. şeful IPJ Vâlcea – Oara, angajat direct acum câţiva ani de unchiul său (PSD-ist de frunte) la Poliţia de Frontieră la Vaslui ca subofiţer apoi făcut ofiţer la apelul bocancilor la IPJ VL şi din 2018 şef de inspectorat; 2. şeful IPJ Argeş – adus de la IPJ Teleorman iar cei doi adjuncţi, unul susţinut de preşedintele CJ şi de mai mulţi interlopi şi altul pus de primarul de Topoloveni; 3. şeful DGA – Ioniţă, este finul lui APUD TOBĂ; 4. adjunctul şefului IGPR – APEOTESEI WILI, finul lui APUD TOBĂ. Mai doriţi stimaţi sindicalişti ? Nu am văzut că aţi luat atitudine atunci când au fost unşi în funcţii aceste nulităţi. La fel este şi la ISU şi la Jandarmerie, toţi sunt recomandaţi de politruci din PSD-ALDE.

 16. venite din fumul drumurilor tiliormanului fustele bogate se asezara drept in capul trebii.

 17. dacă îi interesa de ceva până acum, nu am fi ajuns în halul ăsta ca și țară. dar acum când văd că locurile lor pot fi luate de alții, adică de alte pile, să ne înțelegem.

  ei o freacă la modul cel mai grav posibil și este o instituție de nimic care nu aplică legea nici dacă se întâmplă ceva extraordinar în fața lor, ba mai mult se văd îndreptățiți să încalce legea. așa că la gunoi cu voi că ne-am săturat

 18. Domnilor sa fim concisi si sa nu polemizam…MUE P S D

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.