G4Media.ro

Sindicatul de la Cariera Lupoaia, obligat de instanță să plătească 30.000 de…

sursa foto captura

Sindicatul de la Cariera Lupoaia, obligat de instanță să plătească 30.000 de lei pentru greva organizată la sfârșitul lui 2018

Curtea de Apel Craiova a decis, miercuri, ca sindicatul condus de Nicu Bunoaica, de la Cariera Lupoaia, să achite Complexului Energetic Oltenia peste 30.000 de lei, despăgubiri pentru greva organizată la finalul anului 2018.

Acțiunea Complexului Energetic Oltenia a fost respinsă inițial de Tribunalul Gorj, însă compania a obținut câștig de cauză după apel.

În consecință, sentința fiind definitivă, Sindicatul Liber de la Cariera Lupoaia are obligația de a achita peste 30.000 de lei, dat fiind că  în data de 29.11.2018, activitatea în cadrul minei a fost întreruptă „132 de salariați manifestându-se prin vociferări, agitaţie, exprimare zgomotoasă a nemulțumirilor, perturbând întreaga activitate a carierei”.

Conform datelor din dosar, Complexul Energetic Oltenia a susținut că a avut de suferit de pe urma grevei prejudiciul fiind estimat la aproape 100 de mii de lei, astfe că greva a fost declarată ilegală în instanţă.

Liderul sindicatului, Nicu Bunoaica, a afirmat că prejudiciul este unul „nereal şi fictiv” pentru că au fost doar două ore de protest, la care nu au participat toţi salariații din cele trei schimburi. Mai mult, el a precizat că protestul s-a manifestat în momentul în care angajaţii au aflat că vor fi nevoiți să lucreze de Crăciun şi de Revelion, fără a primi vreo bonificație.

La dosarul cauzei a fost însă depusă şi situaţia cu salariați pontați în acea zi care nu şi-au putut desfășura activitatea fiind indicate şi secțiile în care aceştia lucrau şi utilajele pe care le deserveau, informează presa locală, conform Antena3.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Mafie mai mare ca in părtile acelea nu gasesti .Vai minerii saracii de ei , numai din prime salariale si fac ceva pe cei din privat adica pipi .Toata zona aceea este rosie , foarte multa vaicareala pe acolo , pensii de mii de lei ,.

  2. Stai sa vezi cand o sa vina nota de plata pentru greva de la metrou. Sindicatul lu’ Radoi se va dizolva.