G4Media.ro

Sindicatele din învățământ nu sunt de acord cu introducerea camerelor audio-video în…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sindicatele din învățământ nu sunt de acord cu introducerea camerelor audio-video în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al părinților: Reprezintă un atac la drepturile fundamentale ale cetăţenilor români

Sindicatele profesorilor nu susţin iniţiativa Ministerului Educaţiei privind introducerea sistemului de supraveghere audio-video în sălile de clasă fără acordul cadrelor didactice şi al părinţilor, potrivit unui comunicat de presă. Este vorba despre Federatia Sindicatelor Libere din Învăţământ și Federatia Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”. Săptămâna trecută, ministrul Educației a anunțat că pot fi instalate camere audio-video în sălile de clasă, fără să fie necesar acordul părinților și al profesorilor, scrie Edupedu.ro.

„Considerăm că aplicarea unei astfel de măsuri, fără consimţământul persoanelor supravegheate, reprezintă un atac la drepturile fundamentale ale cetăţenilor români. În acest sens s-au pronunțat și reprezentanți aiAutorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal”, se arată în comunicat.

Amintim că Alina Săvoiu, director juridic al Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, a spus, într-o intervenție la TVR 1, că instituția „nu este de acord cu propunerea Ministerului Educaţiei” de a introduce camere audio-video în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și părinților.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. De fapt, reprezintă un atac la prostia, lenea și miserupismul tuturor din sistem… și asta sperie.

  2. Si care ar fi dreptul acela ? Daca filmez strada , STB, copacii, trecatorii -trebuie sa cer acordul ? Nu e o activitate social-educativa, publica ? Tot ce s-ar inregistra e cumva intim, personal ?

  3. Eram sigur ca nu or sa vrea profesorii sa se vada ce se face la ora. Cum sa fie transparenta in invatamant?
    Sa le dea in cap profesorilor, sa ii scuipe pana accepta…

  4. Serios? Si când ați întrebat voi, liderii, pe membrii de sindicat? Pe mine nu m.a întrsbat nimeni