G4Media.ro

Sindicatele din industria aluminiului anunță că vor protesta vineri în Piața Victoriei…

Sursa foto: Agerpres

Sindicatele din industria aluminiului anunță că vor protesta vineri în Piața Victoriei / Se solicită blocarea preţurilor la energie şi gaz la valoarea celor din decembrie 2020

Sindicatele din industria aluminiului anunţă că vor protesta, vineri, în Piaţa Victoriei din Capitală, solicitând intervenția guvernului în limitarea preţurilor la energie electrică şi gaz, anunță Gazeta de Sud, care citează un comunicat de presă.

Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Alroproduct, Sindicatul UPS, afiliate la Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea Metal, împreună cu Sindicatul Prelucrarea Aluminiului şi Sindicatul Alum Tulcea, afiliate la Federaţia Sindicatelor din Metalurgia Neferoasă au anunțat că vineri, între orele 11.00 – 13.00, va avea loc în faţa Guvernului un miting de protest. Principalul motiv este faptul că prin Ordonanţa de Urgenţă din data de 25.01.2022 exceptează de la plafonarea energiei electrice şi a gazelor naturale pentru intervalul 01.02-31.03.2022, clienţii non-casnici care au primit ajutor de stat.

„Acest lucru este complet incorect, întrucât, practic, nu a fost ajutor de stat, ci “returnarea sumelor de bani pe care Alro le-a achitat ca urmare a plăţilor efectuate pentru emisii de CO2, incluse în preţul energiei”.

În consecinţă, până la 10.02.2022 este în derulare închiderea totală a Halei 8 de Electroliza, dupa ce Hala 9  a fost deja oprită, urmând Hala 7. După aceste opriri de capacitate, sute de salariaţi începând cu data de 15.02.2022, vor fi trimişi în şomaj tehnic.

Mafia creată în jurul resurselor de energie electrică şi gaze nu îşi încetează acţiunile de speculă, distrugând în mod ireversibil industria din România“, se arată în comunicatul sindicaliștilor.

Sindicaliștii cer Guvernului limitarea prețurilor aplicate la energie şi gaz la valoarea celor din decembrie 2020 pentru cel puţin un an, precum şi interzicerea exportului de energie electrică şi distribuirea acesteia către consumatorii industriali şi casnici.

”Dacă nu se realizează Reglementarea preţului la energie pe piaţă, economia României va intra în colaps total. Atenție, guvern! Treziţi-vă la realitate până nu este prea târziu! “, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. si cine ar trebui sa plateasca diferenta, importatorii? statul? eu?

    • Nu ucideți aluminiul românesc cu patronaj rusesc!
      Cumpărați gazul la preț de 15 ori mai mare decât in lume si dați-l gratuit apoi, să mănânce si gura la oligarhi! 😏

  2. Ionuț Popescu, fost ministru al finanțelor: Să fie clar, toată nebunia cu facturile la energie are o singură mare cauză: politica Uniunii Europene în domeniu. Europenii plătesc facturi majorate din cauza nebuniei ecologiste, a tâmpeniei colective a funcționarilor de la Bruxelles

  3. ALRO nu e companie ruseasca? Tot ei scumpesc gazul si tot ei cer compensatii pentru gaz? Destepti rusii astia, cu o mana iti iau ce ai in din buzunar iar cu cealalta iti fura ceasul si paltonul si apoi se plang ca i-ai furat camasa si pantofii.

  4. Le propun sindicatelor sa exploateze gaze naturale daca este asa scump. Daca statul nu le permite prin anumite legi, sa ceara modificarea legilor restrictive.

  5. O sa va saturati de UiE in urmatorul deceniu.
    Oprirea industriei va duce economia in colaps. Mai verificati care au fost principalii contributori la PIB in ultimii ani. A fost agricultura sau IT-ul? Nu. Acestea sunt neglijabila fata de industria schiloada a Ro.
    Facem foamea pe datorie, ca sa le iasa combinatiile celor de la varful UiE.

  6. Dlor sindicaliști le recomand la modul cel mai sincer sa meargă la Moscova (rușii fiind acționarii majoritari firmelor ) pt a solicita crăcănatului preturi subvenționate la energie .
    Cererile de subvenție la guvernul român pentru energie ieftină (adică noi romanii) , in schimb proprietarii ( adică rușii ) cu profitul ! E corect ?
    Noi știm că după 1945 Romania și mai ales poporul român ,au fost victimile jafului bolșevico- kaghebist cu binecuvântarea comuniștilor români ,dar acum înseamnă tupeu . Nu al sindicaliști lor care simt că își pierd locurile de munca , ci a grangurilor ruși care se spală cu mâna guvernului , deci tot cu a noastră . Rușilor , rușilor …!
    Ți – că. lo-si ați fost și așa rămâneți . In veci !

  7. si eu vreau ca euro sa fie 4.5 ca acum multi ani 😀 hai sa ieism in piata pentru asta.

  8. Așa, așa, închideți-l și vindeți și participațiile la sectorul de energie, lăturilor.

  9. sa se ieftineasca si aluminiul, la pretul din 2020