G4Media.ro

Sindicatele din CNS Cartel ALFA denunță ”Pactul pentru bunăstarea românilor” propus de…

Sindicatele din CNS Cartel ALFA denunță ”Pactul pentru bunăstarea românilor” propus de Dăncilă / Hossu: Este un document ipocrit, populist

Președintele CNS Cartel ALFA, Bogdan Hossu, a denunțat miercuri ”Pactul pentru bunăstarea românilor” propus de șefa PSD, Vioriica Dăncilă, partidelor parlamentare, calificându-l drept ”un document ipocrit și populist”.

“Pactul pentru Bunăstarea Românilor propus de PSD: un document ipocrit, populist, care uită de o mare mare parte dintre cetățeni și ignoră probleme fundamentale, precum reformarea sistemului de impozitare și modificarea legislației muncii și a dialogului social. Sunt doar elemente de susținere a unui program electoral fără susținere financiară”, a declarat Bogdan Hossu, potrivit unui comunicat de presă transmis de confederația sindicală.

Organzația atrage atenția asupra faptului că, atunci când vorbește despre “salariile românilor”, PSD se referă la respectarea parțială a drepturilor salariaților din sistemul public, lăsând ambiguu a se înțelege că vor fi în continuare înghețate anumite drepturi salariale și fără să menționeze deloc salarizarea precară din sistemul economic, unde lipsa negocierii colective, blocată de legea 62 a dialogului social, menține salariile la un nivel foarte scăzut.

”Democrația la locul de muncă, dreptul neîngrădit al lucrătorilor la asociere și negociere colectivă sunt elemente care determină o distribuție echilibrată a rezultatelor economice. Lipsa acestor mecanisme în România duce la polarizare, precarizare a lucrătorilor, degradarea condițiilor de muncă și migrație. În ciuda ușoarei creșteri din ultimii doi ani a ponderii salariilor în PIB, determinate de creșterile din sectorul public, în România rezultatele economice sunt distribuite dezechilibrat, o treime câtre lucrători și două treimi către capital, când proporția firească ar fi invers, se mai arată în comunicatul citat.

CNS cartel ALFA acuză partidele politice de faptul că nu arată nicio preocupare pentru modificarea actualului sistem de impozitare ”profund inechitabil prin cota unică și prin plasarea întregii poveri fiscale pe salariați”.

”În mod ipocrit, singura grijă a PSD-ului este de a menține neschimbată impozitarea lucrătorilor independenți, un sistem profund nedrept care-i împovărează pe cei cu venituri mici și oferă în schimb înlesniri celor cu venituri mari și foarte mari. Propunerea și conținutul acestui pact ascunde un fapt absurd, cu care din păcate ne-am obișnuit într-atât încât devine greu de sesizat. Un pact național în care să se agreeze aplicarea unor legi aflate în vigoare, adoptate de Parlament și care se presupune că au trecut prin filtrul consultărilor și dezbaterilor, arată cât de distorsionată este perspectiva politicienilor asupra procesului legislativ”, mai subliniază confederația sindicală.

Potrivit acesteia, un pact național ar trebui să aibă la bază un proiect de construcție viitoare, o prioritizare sau concentrare a efortului național pe anumite priorități, ca spre exemplu educația, sănătatea sau pentru o reformă radicală a fiscalității, pentru creșterea etapizată a salariului minim și reducerea treptată a inegalităților sociale, nu pentru aplicarea unor legi adoptate.

Președinta PSD, Viorica Dăncilă, a lansat vinerea trecută, pe Facebook, propria sa versiune de acord transpartinic: un Pact național pentru bunăstarea românilor. Candidata PSD la prezidențiale acuză partidele de dreapta că vor politici de austeritate și le cere ”o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012”.

Foto: Bogdan Hossu, președintele CNS Cartel ALFA. Sursa: INQUAM Photos / Octav Ganea

Citește integral: Dăncilă propune și ea un acord tuturor partidelor: Pact național pentru bunăstarea românilor cu asigurări că nu li se vor tăia pensiile și salariile

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Tanti veorica nu pricepe aceste ”finețuri legislative”; și pentru că cei vizați de haita ei de partid sunt, la rândul lor, foarte puțin interesați de legislație.

 2. Să vină analfabeta și să ne spună că s-a decis la psdeu, toți sunt de acord, semnând un pact în acest sens, că se lasă de furat, de săvârșirea actelor de corupție, de promovat pile, cunoștințe, amante etc în funcțiile publice, că nu mai schingiuiesc legislația în interes personal, că nu mai își însușesc resursele publice, prin licitații trucate și că, după atâta rău făcut României, se desfințează ca partid sau grup de interese. Doamne ajută!

 3. Inconjurata de sfetnici vetusti cu pufusor pe botisor, bababciunea Vasilica umbla cu pescuitul in ape tulburi, cum a fost invatata. Poate, poate inghite cineva momeala vopsita.

 4. Adaug ceva: Intrebati-o pe Veorica de ce OUG 79/2017, aia care a adus „revolutia fiscala” PSDista, cea care a TRECUT Contributiile de la Angajator la Angajat ZACE si azi in Parlament si NU e pusa in DEZBATERE in Plenul Parlamentului desi Sindicatele, Oamenii de afaceri au cerut asta de nenumarate ori!

  Iulie 2018: „Parlamentarii nu voteaza, de frica atacarii la CCR”.
  De ce amana insa parlamentarii de ANI de zile votarea Legii de adoptare a Ordonantei privind „revolutia fiscala”?
  De teama faptului ca va fi atacata la CCR, pentru ca stiu ca este neconstitutionala, a declarat pentru Ziare.com presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin.
  Potrivit acestuia, in momentul de fata, doar Avocatul Poporului poate ataca ordonanta la CCR. De altfel, ne-a spus Dumitru Costin, anul trecut, imediat dupa publicarea OUG in Monitorul Oficial, BNS a facut o sesizare la Avocatul Poporului pentru a-i cere sa atace „revolutia fiscala” la Curtea Constitutionala. S-au lovit insa de un refuz.

  „De frica atacarii la CCR (nu este votata legea – n.red) . Noi am sesizat imediat Avocatul Poporului, in 15 noiembrie, in saptamana imediat urmatoare dupa ce s-a publicat in MO. Am inregistrat sesizarea, Avocatul Poporului este insa anesteziat, i s-a cerut discret sa nu apere poporul, desi se numeste avocat al poporului. In schimb, i-au promis ca ii cresc pensia. Si i-au facut o pensie speciala.
  Acum numai Avocatul Poporului poate ataca Ordonanta sau daca o instanta de judecata stabileste la un moment dat o exceptie de neconstitutionalitate si trimite un dosar pe rol la CCR. Altminteri nu o putem ataca. Daca se transforma in lege, poate sa fie atacata de Opozitie, noi o putem ataca, presedintele poate sa o atace la CCR. De aia au si tinut-o acolo la naftalina”, a declarat Dumitru Costin.
  http://www.ziare.com/impozit/contributii/revolutia-fiscala-zace-de-7-luni-in-parlament-se-evita-votarea-legii-de-frica-ccr-1522200

  Si azi, OUG 79/2017 zace in Parlament.

 5. As adauga la” document ipocrit si populist”….si electoral . De promisiuni si minciuni suntem satui. Vom face, vom construi , vom da …. bla bla bla , promisuni mincinoase de ne-a saturat pana la intoxicare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.