G4Media.ro

Sindicaliștii Federației Sanitas încep luni depunerea listei de revendicări la prefecturile din…

Sindicaliștii Federației Sanitas încep luni depunerea listei de revendicări la prefecturile din fiecare județ din țară

Reprezentanţii organizaţiilor judeţene din cadrul Federaţiei SANITAS încep luni depunerea listei de revendicări la Instituţia Prefectului fiecărui judeţ din ţară, iar marţi vor picheta timp de două ore sediul Guvernului României, aşa cum s-a întâmplat în ultimele două săptămâni, transmite Agerpres.

Potrivit organizaţiei sindicale, în data de 23 noiembrie va demara acţiunea de strângere de semnături pentru declanşarea conflictului de muncă la nivel naţional, dacă până pe 20 noiembrie 2020, discuţiile cu autorităţile nu se vor concretiza în documente care să detensioneze situaţia în cele două sisteme pe care le reprezintă.

„Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS, reprezentând peste 100.000 de membri de sindicat din unităţile sanitare, cele de asistenţă medico-socială şi cele de asistenţă socială, întrunit în şedinţă de urgenţă vineri, 13 noiembrie 2020, a analizat stadiul negocierilor pentru soluţionarea revendicărilor membrilor noştri de sindicat aflaţi în acţiuni revendicative de mai bine de o lună şi, de mai bine de 8 luni în prima linie a luptei cu noul virus SARS-COV-2. În urma analizei făcute (…) şi având în vedere proiectele documentelor legislative care urmează să reglementeze acordarea unor drepturi salariale caracteristice situaţiei epidemiologice în care ne aflăm din cauza răspândirii noului virus SARS-COV-2, documente cu care nu putem fi de acord în forma care ne-a fost prezentată, a hotărât ca Federaţia SANITAS din România să desfăşoare următoarele acţiuni sindicale: luni, 16 noiembrie 2020, reprezentanţii organizaţiilor judeţene SANITAS vor depune lista de revendicări a membrilor noştri la Instituţia Prefectului fiecărui judeţ din ţară; marţi, 17 noiembrie 2020, în intervalul orar 11.00 – 13.00, vom picheta sediul Guvernului României. Dacă, până în data de 20 noiembrie 2020, discuţiile cu autorităţile nu se vor concretiza în documente care să detensioneze situaţia din cele două sisteme pe care le reprezentăm, începând cu data de 23 noiembrie 2020 vom începe acţiunea de strângere de semnături în toate unităţile sanitare, cele de asistenţă medico-socială şi cele de asistenţă socială, pentru declanşarea conflictului de muncă la nivel naţional”, preciza SANITAS într-un comunicat transmis AGERPRES.

De asemenea, sindicaliştii din sănătate solicită, în continuare, tuturor factorilor responsabili care pot contribui la identificarea de soluţii optime pentru revendicările membrilor Sanitas, „să se aşeze la aceeaşi masă” la care, prin negocieri şi discuţii oneste să se reuşească rezolvarea solicitărilor membrilor de sindicat.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. acesti „eroi” vor sa faca greva in plina pandemie. sictir, băieți!

  • doar de curiozitate: printre revendicari e si depolitizarea managementului spitalelor? Dar nu ala propus de PSD, ca nu cred in minciunile acelui GIO!

 2. Luati membrii sindicatelor si bagati sa ajute doctorii în prima linie covid .

 3. Cand ati cerut voi – altceva decat salarii si sporuri???? In 30 de ani – oricat de mare a fost criza sanitara ati iesit in strada doar ptr bani ptr voi. Niciodata ptr pacient. Niciodata pentru un mediu de lucru profesionist, cu dotari de ultima ora, cu instrumentar, cu necesar medicamentos. Ati luat si din salarii si din spagi si nu v-a ajuns. Cand ati cerut conditii de munca bune – ptr un act medical performant?????? Unde mai pui ca bani s-au tot dat ptr dotari, renovari etc. – dar niciodata nu ati iesit in fata cu spirit civic sa aratati unde se scurg banii!!!!! Nu ati aratat mizeriile pe care le platim pe bani grei si pe care managerii numiti politic le dijmuiesc. NU ati aratat niciodata mizeria din spatele somitatilor antice intepenite pe scaune inalte – dar care au spate politic si care fac promovari pe alte criterii si nu pe cele profesionale si de performanta.
  Mi-e sila de breasla medicilor care s-a complacut in aceasta cloaca. IN provincie pana si postul de spalator pe jos e scos la „concurs” – concurs care e aranjat ptr ca se platesc bani buni catre comisiile de concurs. Doctorii cum sunt cel care a intrat in foc ptr pacienti – sunt exceptii; nu sunt regula. Iar acesti doctori sunt redusi la tacere de cei multi si fara simt civic si cu obraz gros. De ce nu avem dotari, de ce trebuie sa nasti cu vata si tifon de acasa, de ce nu aveti un paracetamol si trimiteti oamenii la farmacia care functioneaza in spital (vezi spitalul universitar din Bucuresti)?????

  • In sanatate doar medicii si asistentiiau salariile crescute ,insa sporurile pe langa ca sunt micsorate se mai dau si din 2016 ,nu se dau la salariul de baza actual,personalul auxiliar si administrativ de la Infirmiera la portar ,adica cei care duc greul pe langa ca li s au micsorat salariile prin micsorarea sporurilor nu li sa marit salariile cum li s-au marit medicilor si asistentilor ,informeaza te!

 4. Niste șnapani, nu plâng pentru condiții, politizare, plâng doar pentru bani. 4500 net orice asistent, 15ooo net orice medic, sigur le trebuie eroilor bani nemunciți, sporul vieții, de covid, din banii tuturor, fondul unic de sănătate.

 5. Sa le fie rușine, buzunarele sunt tot necusute, cheltuielile sunt mari.

 6. Eu cred ca de-abia acum începe treaba serioasă!
  Au un motiv serios în plus!

 7. Sporurile se dau în funcție de salariu. Femeia de serviciu ia 600. Doctorul 7000. Deși sunt condiții identice, legal. De ce nu mănâncă proporțional? Norma de hrana de 10 ori, 3400 lei, daca tot e hoție la sporuri. Iar sindicatele iau dublul sumei care reprezintă asigurarea de șomaj, astfel ca în sănătate sunt zeci de milioane de euro lunar cotizații, bani pt orice vrea sindicalistul șef și managerul de partid.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.