G4Media.ro

Sindicaliștii Europol reclamă incompetență în realizarea caietelor de sarcini pentru achiziționarea de…

Sursa foto: Poliția Română

Sindicaliștii Europol reclamă incompetență în realizarea caietelor de sarcini pentru achiziționarea de noi autospeciale: 11 licitații din 16 au fost anulate

Sindicatul Europol reclamă, joi seară, incompetenţă în realizarea caietelor de sarcini pentru achiziţia de noi autospeciale, astfel încât 11 licitaţii au fost anulate din 16, transmite News.ro.

”După mult aşteptatele anunţuri de achiziţie a mai multor loturi de autospeciale de poliţie, mai ales a celor care lipsesc din dotarea noastră de peste 15 ani, respectiv microbuzele de ordine publică folosite pentru conducerea grupurilor de persoane la sediu, avem parte de surprize neaşteptate. Din nefericire, la data de 22.06.2022 am constatat că din cele 16 loturi lansate în achiziţie publică, 11 au fost ANULATE”, au anunţat, joi seară, reprezentanţii Sindicatului Europol.

Potrivit acestora, loturile pentru motocicletele, laboratoarele criminalistice tip VAN, autospecialele pentru câini, autospecialele pentru rutieră, autospecialele pentru ordine publică, autoutilitarele, autospecialele pentru efective şi intervenţie şi autospecialele pirotehnice s-au oprit încă din faza de depunere a ofertelor.

”Este evident că ne aflăm în faţa unei situaţii de incompetenţă din partea IGPR pe tot ceea ce înseamnă redactarea caietului de sarcini. Specificaţiile tehnice aberante şi incapacitatea de a răspunde solicitărilor de lămurire din partea producătorilor de automobile a generat acest eşec”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia anunţă că au rămas în procedură loturile pentru laboratoarele criminalistice de tip pick-up, cele două loturi de autospeciale pentru misiuni speciale, ”inclusiv lotul „special” de 5 autoturisme de lux neinscripţionate care corespund numărului de funcţii din conducerea IGPR”, microbuzele de 16+1 locuri şi autobuzul de 44+1 locuri.

”Aşteptăm publicarea declaraţiei de participare pentru a vedea firmele care s-au înscris pentru aceste loturi şi cu ce modele de autoturisme/autoutilitare. Concluzia este una tragică. Chiar şi atunci când avem buget, nu suntem în stare să stabilim ce vrem să cumpărăm şi ce specificaţii tehnice trebuie să îndeplinească, şi ajungem să ne chinuim în continuare din cauza incompetenţei. Mai rău de atât se poate?”, au mai transmis sindicaliştii.

sursa foto: Poliția Română

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Vine militia
    Si imi ia toata marfa…..

    De fapt nu mai vine pt ca nu are cu ce sau vine pe jos pt ca angajatii sunt inceti dpdvd fizic cat si psihic.

  2. Se poate și mai rău!o să vedeți! curând!

  3. Diviziunea W SRI – Crima organizata: “Cataline, avem in vedere un întreg lot de polițiști care distribuie “albă” in cluburi. Supușii Mariei Sale Berchet Împăratul după cum le spui tu cu umor…”.

  4. Adevarul e ca masini de lux le trebuie militzenilor ca sa se faleasca in fata infractorilor- partenerii lor de afaceri. De cate ori chemi militzia dupa o infractiune singurul lucru de care poti fi sigur e ca militzeanul o sa isi ia partea leului de la infractor. In rest nu se va intampla nimic.