G4Media.ro

Sindicaliştii din sănătate afiliaţi Federaţiei Hipocrat anunţă că strâng semnături pentru declanşarea…

Sursa foto: Pixabay

Sindicaliştii din sănătate afiliaţi Federaţiei Hipocrat anunţă că strâng semnături pentru declanşarea grevei generale

Federaţia Sindicală Hipocrat, care reuneşte angajaţi din sistemul sanitar, anunţă că începe strângerea de semnături pentru declanşarea unei greve generale, federaţia alăturându-se, astfel, mişcărilor de protest ale altor sindicate din sănătate şi asistenţă socială. Sindicaliştii se declară ”profund nemulţumiţi de modul de dialogare cu factorii decidenţi si de impactul social generat de aplicarea discriminatorie a legii salarizării în sectorul sanitar in ultimii ani, în special pentru personalul cu salariile cele mai mici”, transmite News.ro.

Federaţia Sindicală Hipocrat din România anunţă că angajaţii din sistemul sanitar afiliaţi acestei federaţii încep acţiunea de strângere de semnături în vederea organizării unei greve generale.

”Răspundem apelului la unitate, lansat de Federaţia Sanitas din România, deoarece revendicările sunt comune pentru toţi salariaţii din sănătate. Ne dorim ca solidaritatea mişcării sindicale să sporească puterea de acţiune, în speranţa că factorii politici vor înţelege că salariaţii solicită în primul rând o creştere salarială decentă. Suntem profund nemulţumiţi de modul de dialogare cu factorii decidenţi si de impactul social generat de aplicarea discriminatorie a legii salarizării în sectorul sanitar in ultimii ani, în special pentru personalul cu salariile cele mai mici”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, miercuri, de Federaţia Sindicală Hipocrat din România.

Sindicaliştii reclamă, de asemenea, ”situaţia dificilă cu care se confruntă salariaţii din sănătate, generată de scăderea puterii de cumpărare şi implicit a nivelului de trai”, considerând că este momentul să iniţieze procedurile de declanşare a grevei generale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...