G4Media.ro

Sindicaliștii din penitenciare: 600 de BMW-uri fac cât 2.062 de polițiști. Autoturismul…

Sursa foto: Inquam Photos/ Adel Al-Haddad

Sindicaliștii din penitenciare: 600 de BMW-uri fac cât 2.062 de polițiști. Autoturismul nu oferă siguranță cetățeanului / Realitatea a demonstrat că intangibilii unei epoci politice trecute, care au abuzat de banul public, sunt actuali pușcăriași

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor susține, miercuri, într-un comunicat, că „600 de BMW-uri fac cât 2.062 de polițiști” și atrage atenția că „realitatea a demonstrat că intangibilii unei epoci politice trecute, care au abuzat de banul public, sunt actuali pușcăriași”.

„Criminalitatea a copleșit poliția română, iar Lucian Bode cumpără BMW-uri. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția Ministerului Justiției (MJ) să se poziționeze departe de asemenea achiziții cu iz favorizant, ilegal și obscen de păguboase pentru cetățean, pentru instituția penitenciară și pentru polițiștii de penitenciare. Într-un târziu, vinovații vor răspunde penal. Realitatea a demonstrat că intangibilii unei epoci politice trecute, care au abuzat de banul public, sunt actuali pușcăriași”, se arată în comunicat.

Federația critică achiziția de BMW-uri a Ministerului Afacerilor Interne, deoarece, „cu banii cheltuiți pe bolizii de lux, într-un an, ministerul putea angaja și plăti aproximativ 2062 de polițiști”.

„Cei aproximativ 2062 de polițiști ar fi putut fi un real folos pentru cetățeanul român, întrucât ar fi contribuit la creșterea siguranței românilor, în contextul în care România se numără printre statele cu cei mai puțini polițiști din Uniunea Europeană. Mai puțini polițiști în stradă, mai multe infracțiuni comise, mai multe victime ale infractorilor…

Cei aproximativ 2062 de polițiști ar fi putut diminua numărul orelor suplimentare efectuate de polițiștii surmenați de multitudinea de sarcini incalificabile ale unor șefi înrolați politic și care au tot interesul să slăbească autoritatea și calitatea poliției române. Polițiștii slab pregătiți și insuficienți fac aproape imposibilă descoperirea infracțiunilor sau a faptelor reprobabile, iar cetățeanul de rând decontează.

Cei aproximativ 2062 de polițiști ar fi putut reduce deficitul de personal din poliție, situație care ar fi condus la eficientizarea activității polițienești și la degrevarea de sarcini suplimentare ale actualilor polițiști. Miile de dosare care zac efectiv în sertarele Inspectoratelor Județene de Poliție, din cauza lipsei de personal, s-ar fi redus considerabil”, se mai arată în comunicat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Logan ul le stătea în gât?!?!. La duster ei trebuia sa le ajungă. Patrulele pe jos sunt istorie…. toți își pun curul în mașini și s3 plimba prin oraș mai meargă și pe jos ca face bine la organism și da siguranță.

  2. Asteptam sa aveti si alti locatari de frunte!

  3. Speram sa ajunga cu totii acolo

  4. Românii votează cu bună știință hoții din PSD și PNL 55%, sperând să ajungă ei înșiși în locul lor. Poporul român e putred.